Gedreven Orion wint van Wittenhorst

Door Jos Roelvink 29 oktober 2023

Orion heeft zich, na een uiterst moeizame seizoenstart met veel tegendoelpunten, enkele weken geleden herpakt met een overwinning tegen Juliana uit Malden. Daarna voor het eerst niet verloren in Halsteren en afgelopen zondag voor de beker gewonnen in Apeldoorn van WSW. Kortom vertrouwen is groeiende.

Vanmiddag tegen het voor ons onbekende Wittenhorst uit Horst heeft dat vertrouwen een forse boost gekregen. Orion heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen een goede tegenstander. Door goed keeperswerk van Wittenhorst en door pech en het missen van enkele kansen aan onze kant stond aan het eind slechts de 3-1 op het scorebord.

Na een korte periode van aftasten door beide clubs scoort Wittenhorst bijna de 0-1. Direct daarna wordt Orion vanaf minuut 10 steeds sterker. Dit leidt in de 20ste minuut tot een verdiende voorsprong. Marco Loen houdt de bal op de achterlijn nog net binnen, zet de op hem bekende wijze voor en bij de tweede paal kopt Alioune Ba de bal binnen.  Een verdiende voorsprong door een steeds beter en met volle inzet spelend Orion.

Even later in de 23ste minuut wordt een kopbal van Sjoerd Freriks ternauwernood van de lijn gehaald. Vrijwel aansluitend komt een corner van Sam Huismans aan de andere zijde van het doel bij Vince Alberts. Zijn inbreng komt terug op het hoofd van Sam, waarna Tijn Jellema met een fraaie Fallrückzieher voor de 2-0 zorgt.  

Bij rust is de stand nog maar 2-0 ondanks enkele kansen aan onze kant en door goede reddingen van de keeper van Wittenhorst.

In de tweede helft is het overwicht van Orion minder. Wittenhorst komt meer aan aanvallen toe. Wel leidt in de 52ste minuut een fraai schot van Sam Huismans bijna tot 3-0, maar een hele mooie redding van de keeper voorkomt dit.

Na een vervelende blessure in de 57ste minuut van de goed spelende Sjoerd Freriks valt enkele minuten later de aansluitingstreffer. Een corner wordt bij de eerste paal binnengekopt.

De spanning neemt toe en Wittenhorst gaat met 2 spitsen meer risico nemen. Er komen kansen aan beide kanten. Onze keeper Bo Routs houdt ons in die periode met enkele mooie reddingen op de been.  

Ontlading volgt enkele minuten voor tijd. Mick Alberts geeft de bal mee aan zijn broer Vince. Vanaf de rand 16 schiet Vince fraai in de rechter benedenhoek buiten het bereik van de keeper. De 3-1 wordt ook de eindstand. 

Na afloop vindt de presentatie plaats van het nieuwe Orion shirt met vermelding van de nieuwe sponsoren. Gelukkig voor onze sponsoren was Wittenhorst haar eigen shirts vergeten, waardoor zij in de nieuwe reserve shirts van Orion ook reclame voor onze sponsoren hebben gemaakt.

Opstelling Orion

Bo Routs (k), Jeroen van de Wetering, Tijn Jellema, Sjoerd Freriks  (75e m Dyami van Ralen), Mitchell Nguyen, Jevrin Nunez, Marco Loen© (92e m Max Cornelisse), Vince Alberts, Sam Huismans (92e m Marvin Tomasia), Roan Dollman ( 89e m Mark Jacobs),  Alioune Ba (46e m Mick Alberts),