Foto in de krant

Door Tijs Tummers, voorzitter 8 september 2015

Maandagochtend, De Gelderlander.

Ik lees snel het verslag van Orion-NEC, maar blijf langer hangen bij de foto.

Veel op te zien.

Drie spelers van Orion onder meer.

Rechts de 16-jarige Robin Rafael. Mooi dat hij erbij zit. Voor hemzelf natuurlijk. Maar ook voor Orion, voor de jeugdafdeling.

Naast Robin komen nog maar liefst acht spelers uit de basiself van zaterdag uit de Orion-jeugd.

Nee, niet de twee andere spelers op de foto. Jasper de Ruiter en Bart de Lange zijn nu net de enige twee die niet bij Orion in de jeugd speelden.

Wel beiden volledig ingeburgerd inmiddels. Ter illustratie: de vader van Bart reageerde als een van de eersten op de oproep in mijn blog van vorige week, en draaide afgelopen zaterdag al zijn eerste bardienst.

Wat zien we nog meer op de foto?

Vaag, maar toch duidelijk herkenbaar zie ik boven in de tribune de vaste supporters van Orion 1 op een rijtje staan. Ik hoorde ze zaterdagavond na afloop al overleggen met welke twee auto’s ze komend weekend naar de uitwedstrijd in Tubbergen (244 kilometer heen en terug…) zouden rijden.

Het was trouwens toch een goed idee om het seizoen op zaterdagavond te openen. Lekker druk en veel belangstellenden van omringende clubs, die anders op zondag hun eigen verplichtingen hebben.

Zo zag ik onder meer de voorzitter van Union, de oud-voorzitter van Trekvogels, de trainer van AWC, en verschillende oud-Orionspelers die we dit seizoen in de duels tegen Rood-Wit en Germania gaan tegenkomen.

Trouwens, nu ik op de foto nog eens goed naar de rug van Bart kijk: onze ‘rugsponsors’ zullen wel heel tevreden zijn met de publiciteit die ze hier meteen al op de eerste speeldag krijgen.

En dan valt direct ook bij Robin op dat de voorkant van ons shirt nog ‘leeg’ is. Vreemd. Geen hoofdsponsor?

Nóg niet, inderdaad. We wachten liever tot de juiste match er is met een partner die goed bij Orion past, dan meteen met de eerste gegadigde in zee te gaan.

Dat shirt zal snel bedrukt worden. En we hopen voor onze nieuwe partner dat er nog veel foto’s van SV Orion in de krant zullen volgen.

Want, zo blijkt maar weer, één foto zegt meer dan honderd woorden.

Voorzitter Tijs Tummers blogt wekelijks over wat hem opvalt bij Orion