Feestelijk van start met ‘Lekker Anders Dag’

Door Bestuur 11 maart 2020

Met een feestelijke ochtend rond de pupillenvelden trappen we zaterdag 4 april af met de Nijmeegse première van ‘Lekker Anders Dag’. Dit nieuwe initiatief, oorspronkelijk bedacht voor en door een flink aantal basisscholen in het land, daagt nu ook bezoekers van ons sportcomplex uit om af en toe ‘anders’ naar de training of wedstrijd te komen.

Op woensdagmiddag 18 maart krijgen de jongste Orionteams bij aanvang van hun training om 14.45 uur een korte presentatie in het clubhuis. Dan maken ze kennis met dit initiatief en krijgen ze een informatiebrief voor hun ouders mee én de uitdaging om zich aan te melden via de website van Lekker Anders Dag. Op zaterdag 4 april is de feestelijke Kick-off op ons sportcomplex.

Waarom Lekker Anders Dag?
Een gezonde afwisseling in hoe je je kinderen wegbrengt, helpt om het voor iedereen leuk te houden rond het complex. Een nieuwe manier om samen de verkeersdrukte, vooral door auto’s, te beteugelen en tegelijkertijd bewuster te genieten van die bijzondere tocht met je kind naar een potje voetbal. En een leuk nieuwtje: Lekker Anders Dag is genomineerd voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020! Via deze website kan je je stem op Lekker Anders Dag uitbrengen

Op weg van huis naar de club
Als eerste in Nijmegen, nodigt SV Orion bezoekers die zaterdagochtend uit om het eens anders te doen, op weg van huis naar de club. Gun jezelf die ochtend wat meer tijd en maak er een bijzondere, andere tocht van. Iedereen mag zelf bepalen wat het voor hen die dag anders maakt…

Bijvoorbeeld door de auto nu iets verderop te parkeren en dat laatste stuk gezellig te lopen. Of je gaat fietsen en bouwt onderweg een spannende route in.  En als je toch altijd al te voet komt, dan kun je misschien op zo’n Dag onderweg allerlei spelletjes doen.

Een knallend feestje
Eenmaal op de club, wacht die ochtend van 4 april een feestje rond het pupillenveld en clubhuis, met muziek, gratis koffie en thee voor de ouders en een spannende recordpoging voor iedereen. ‘Dit wordt een passend  startschot voor de uitdaging die we hopelijk samen als Nijmeegse sportclubs oppakken’, zegt Orion-voorzitter Tom Smit. ‘Want met je kind naar de sportvelden gaan wordt voor iedereen éxtra leuk als je het af en toe wat extra tijd en aandacht gunt. En bovendien doen we dan samen meteen iets aan de verkeersdrukte door auto’s rond de sportvelden. Want daar hebben we natuurlijk zelf ook een grote rol in.’

Gezinnen die het leuk lijkt om daarna zelf vaker zo’n Lekker Anders Dag op weg naar SV Orion in te bouwen, kunnen zich aanmelden via www.lekkerandersdag.nl. Alle deelnemers krijgen een gratis Lekker Anders Dag Rugzakje, met gadgets en inspiratie om het af en toe lekker anders te doen, het hele jaar door. Woensdag 18 maart krijgen de jongste Orion-leden alvast alles over Lekker Anders Dag te horen, tijdens een speciale presentatie in het clubhuis.

Het idee erachter
Lekker Anders Dag, oorspronkelijk ontwikkeld voor prettig verkeer rond basisscholen, is al omarmd door tientallen scholen in diverse gemeenten. SV Orion is de eerste sportclub in Nederland die het idee nu vertaalt naar de velden. En het idee is eenvoudig: met je kind naar een potje voetbal het is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want het is thuis en rond het sportcomplex vaak ook een gedoe, met drukte en auto’s. De oplossing hebben we deels zelf in handen. Namelijk door die tocht af en toe net iets anders in te richten. Dat is leuk voor de kinderen, en ook goed nieuws voor iedereen op en rond de velden. Want met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer ruimte en minder (verkeers)drukte. Kijk op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie.