Doelpunt van de wintermaanden

Door Tijs Tummers, voorzitter 4 maart 2019
Als de carnaval voorbij is komt de tweede seizoenshelft pas weer goed op gang, maar ook in de wintermaanden zijn er weer fraaie doelpunten gevallen.

Onze serie begint met een machtige uithaal van Tijn Robben, geen hoge boogbal onder de lat, nee, een uit de heup geschoten streep, mooi gedrukt, zoals je ze maar zelden ziet.

Vince Alberts staat bekend om zijn subtiele voetenwerk, maar op maat bediend is hij niet te beroerd om ook zijn hoofd te gebruiken. Als een kat springt-ie naar de plek waar de voorzet van Luuk Langeveld belandt en knikt soepel binnen.

Twee vrije trappen volgen waarbij de doelman niets anders rest dan vertwijfeld houvast te zoeken bij de paal.

Eerst Max Kasteel van JO14-2 die laat zien dat een geplaatste bal niet hard hoeft te zijn, met een fraaie boog passeert hij de muur en verrast de doelman in de vrij gelaten hoek.

Daarna scoort Luuk Langeveld met een geplaatste bal, waarvan hij zeker zal zeggen dat-ie precies zo bedoeld was. Hoe dan ook, de bal lijkt tijdens de vlucht lengte te winnen, de keeper strekt zich vergeefs, de bal lijkt de onderkant van de lat nog te raken en belandt zoals dat zo fraai heet uiteindelijk ‘in de winkelhaak’.

Daarna een stevige kopbal van Marit Vianen, onder kunstlicht, wat een doelpunt altijd iets extra’s geeft. Een strakke corner fraai naar beneden gekopt, technisch perfect.

De laatste goal is van Bastiaan Knuiman die, van eigen helft gestart, links en rechts slalommend om zijn tegenstanders, werkelijk met zijn laatste krachten de bal nog strak in de benedenhoek schiet.

Zes prachtige goals, veel succes met je keuze.

De maand maart is weer begonnen, vergeet niet je kandidaat-doelpunten te sturen naar l.rodenveen@planet.nl zodat we straks weer een mooie selectie kunnen maken!