De MO17-1 gaan afzien voor Zimbabwaanse meisjes

Door Nanne Nicolasen 22 april 2022

De speelsters van MO-17 1 gaan binnenkort flink afzien voor het goede doel: Zimbabwaanse meisjes van 10 tot 16 jaar oud. Op 5 juni doen 13 Orion-dames mee aan de Walk of Wisdom, ook wel WOW RUN genoemd. In estafettevorm rent iedere deelnemer 12 kilometer en fietst daarna nog 30 kilometer rondom Nijmegen. 

De meiden worden gesponsord. Van al het geld dat wordt verzameld, gaat minimaal 75 procent naar de Zengeza Buster Girls in Zimbabwe. Dit is een instantie die meisjes van 10 tot 16 jaar oud helpt met onder meer opleiding en sport, maar vooral om vrouwen een sterkere rol te geven in de Zimbabwaanse samenleving. Het geld wordt vooral gebruikt voor school- en sportmaterialen.

Voordat ze de estafette gaan doen, houdt MO 17-1 op 13 mei een clinic. Eerder organiseerden ze ook al een bingo om geld op te halen. Van het geld dat eventueel overblijft, bekostigt het team een trip naar het EK vrouwenvoetbal in Engeland. Ze spelen een oefenwedstrijd in Sheffield tegen de South Yorkshire Schools en gaan naar de EK-wedstrijd van de Leeuwinnen tegen Zweden. 

Meer informatie over de Zengeza Buster Girls kun je hier vinden.