Cursus Reanimatie en AED

Door Desiree van Steenveldt 11 december 2019

Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving na een hartstilstand. Weet jij wat je moet doen in zo'n geval? Leer het tijdens een verkorte cursus op 8 januari 2020.

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. De overlevingskans is het grootst als er binnen 6 minuten iemand reanimeert en een AED aansluit. De ambulance is meestal niet zo snel. Jij als omstander kunt dat wel zijn.

AED
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Bij Orion hangt ook een AED. Natuurlijk is het handig als je weet wat je moet doen in het geval er iemand door een hartstilstand wordt getroffen. En dat leer je tijdens de verkorte cursus. 

Aanmelden cursusavond
De Reanimatiecursus is op 8 januari 2020 van 19.15 tot 23.15 uur in ons clubhuis en is voor alle leden van Orion toegankelijk. Aanmelden is wel noodzakelijk. Stuur daarvoor vóór 21 december a.s. een mailtje naar Jopie Sünnen: jopiesunnen@msn.com