Coming-Outdag

Door Desirée van Steenveldt 11 oktober 2017

Jaarlijks is op 11 oktober de Nationale Coming-Outdag: een dag waarop we aandacht besteden aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHTB) openlijk 'uit de kast' komt. Orion onderstreept het belang van deze dag en heet iedereen welkom ongeacht geaardheid, religie, kleur, leeftijd of afkomst.

Coming Out is een uitdrukking die wordt gebruikt om het moment aan te duiden waarop een homo, lesbienne, biseksueel of transgender voor zijn of haar seksualiteit uitkomt. De Coming-Outdag (in het Engels: Coming Out Day) geeft hier aandacht, steun en support aan. Bij Orion wappert de vlag voorlopig helaas alleen op de website. Onze vlaggenstok op Mariënbosch is in reparatie......

Steeds zichtbaarder
Ieder jaar op 11 oktober is het Coming-Outday. Deze dag is er voor alle leeftijden en culturen. De dag wordt internationaal gevierd vanaf 1988. Coming-Outdag is steeds zichtbaarder, doordat elk jaar een groter aantal provincies en gemeentes de regenboogvlag uithangen. In 2014 deden 38 gemeentes dat, in 2015 waren het er meer dan 80 en in 2016 hing deze vlag bij 144 van de 390 Nederlandse gemeentes.

Regenboogvlag
Orion vindt het belangrijk dat iedereen zich veilig en geaccepteerd voelt binnen de club. Daarom ondersteunen we dag en wappert bij ons de regenboogvlag op de website.  Volgend jaar uiteraard ook aan de échte vlaggenmast.