Brand Bulletin 8: (G)Een normale zaterdag

Door Tijs Tummers (namens crisisteam 'Brand Orion') 4 juni 2023


Als je deze zaterdagmorgen over de parkeerplaats richting sportpark loopt valt in eerste instantie niets bijzonders op.

De blik gaat vanzelf naar de velden. Daar wordt als vanouds vrolijk gevoetbald, het vertrouwde oranje-wit tegen het rood-geel van Juliana, het blauw-wit van RKHVV, enzovoorts.

Er kunnen nog kampioenschappen behaald worden, er staat veel publiek langs de lijn.

Maar al snel zie je de verschillen.

Voor een drankje kun je vandaag alleen terecht in kleedkamer 16, waar Sil onvermoeibaar koffie schenkt met bastognekoeken.

Jopie, die al had toegezegd naar de kampioenswedstrijd van JO17-1 te zullen gaan, heeft prioriteit gegeven aan het schoonmaken van de laatste kleedkamers en is druk in de weer met zwabber en sop.

In het clubhuis wordt vanochtend geïnventariseerd wat er door de brandstichting verbrand, vernield of onbruikbaar is geworden.

Het is een geen fris werkje. De geur van de nog altijd penetrante brandlucht heeft zich vermengd met de stank van bedorven etenswaar, die nu eindelijk opgeruimd kan worden.

Jeugdvoorzitter Bram Satijn is content met de groep vrijwilligers die zich spontaan heeft aangeboden om deze klus te klaren.

Mooi dat in de groep werkers niet alleen de kampioenen van VR1 present zijn, maar dat ook ons eerste mannenelftal met Marco, Tijn en Sam goed vertegenwoordigd is.

Het wedstrijdsecretariaat is tijdelijk van de bestuurskamer naar het materiaalhok verplaatst.

Het is er druk maar secretaris Martijn Nieuwenhuis, die deze weken overuren maakt, trekt zich niets aan van het chaotische geklets om hem heen.

Martijn houdt geconcentreerd op zijn laptop de inventarisatielijsten bij. In kolommen vult hij in: voorwerp, oorspronkelijke aankoopdatum, aankoopprijs - het liefst met bonnetje! -, het BTW-percentage...

En tenslotte moet in de laatste kolom ingevuld worden of het voorwerp nog te gebruiken is. Nee helaas, bijna niets is meer te gebruiken…

Jesse van Eijden komt binnenlopen. Het voorjaarsvoetbalkamp begin mei was een groot succes, maar Jesse droomt nu alweer hardop van de zomereditie in augustus.

Voor het feest met 300 voetballende kids zal dan gebruikt gemaakt moeten worden van een grote tent, die komend seizoen ongetwijfeld voor korte of langere tijd ons clubhuis zal moeten vervangen.

Ondanks de droefmakende omstandigheden blijft ook deze zaterdag iedereen positief gestemd.

De scheidsrechters bijvoorbeeld, die voor hun wedstrijd nog even het materiaalhok binnenlopen: Roel Geukemijer, Hartger Wassink, Jos van Son, Joop Jongerius. Allen onmisbare schakels om het voetbal bij Orion mogelijk te maken. Daar gaan ze naar veld 1, 2, 3 en 4. De bal kan weer rollen!

En zo werd het toch weer een bijna normale, maar in feite heel bijzondere zaterdag bij Orion.

Wilt u de vereniging steunen? Voor eventuele donaties is het volgende rekeningnummer gereserveerd, ten name van 'Vrienden van Orion':
NL 88 INGB 0669 7209 68