Acht speelsters VR1 actief als jeugdtrainer

Door Tijs Tummers 16 september 2021

Toen we in 2015 bij Orion met een jong en ambitieus eerste elftal bij de vrouwen begonnen was dat direct een succes. Het team werd een gewaardeerde verschijning binnen de club en was bovendien zeer succesvol: in korte tijd werd van de vierde naar de eerste klasse gepromoveerd.

Het mooie is dat die jonge talenten van toen nu hun vaardigheden en ervaring weer overbrengen op onze aanstormende meiden in het jeugdvoetbal.

Maar liefst acht spelers van VR1 zijn momenteel bij Orion actief als jeugdtrainster!

Fien van der Borgh en Fenne van Oss zijn al enige jaren actief als trainster in het jeugdvoetbal. Fenne van Os als trainster van de JO11-1 en JO11-2 (waarin overigens ook vijf meiden spelen) en Fien als coördinator van alle O11-teams. Beiden zijn ook actief als trainster op de extra vrijdagmiddagtraining voor meiden.

Janneke Bexkens en Floor van der Wielen timmeren al even aan de weg met hun MO15-1. Na twee bekerwedstrijden heeft dat team een doelsaldo van 25-0!

VR1-speelster Lotte Arntz traint één keer in de week de MO15-2, ze zegde daar zelfs haar baantje bij de Coop voor op! De andere training van dit team wordt overigens gegeven door oud-eerste elftalspeler Pascal Zoetekouw, dus deze meiden krijgen een prima opleiding.

De keepsters Lotte Jacobs en Sarah Bartels verzorgen wekelijks de keeperstraining van de meidenkeepers.

Nieuwkomer VR1 Larissa Wattilete (UEFA C-diploma) traint dit seizoen de MO17-2.

Naast dit achttal van VR1 traint MO17-1 speelster Pamela van Rooijen één keer in de week de MO13-1 en MO17-1 speelster Neria Straetemans assisteert Pascal Zoetekouw één keer in de week bij de MO15-2.

De inzet van onze vrouwen is ook de KNVB opgevallen: ‘onze’ Larissa wordt in de landelijke campagne ingezet om meer vrouwen als vrijwilliger aan te stellen (zie foto). Een mooie reclame voor onze vereniging!

Uiteraard zijn we ook heel blij met de mannen die met veel inzet de meidenteams MO17-1, MO19-2 en MO19-1 trainen. Speciale vermelding voor MO19-1, vanwaar afgelopen zomer nog twee speelsters de stap naar VR1 wisten te maken: dit team staat na twee bekerwedstrijden op een doelsaldo van 42-2!