6 Jeugdselectiespelers maken overstap naar BVO

Door Technische Commissie 3 juli 2019
Vol trots willen wij u informeren over het feit dat komend seizoen maar liefst 6 spelers de overstap gaan maken van onze jeugdselectieopleiding naar de opleiding van een BVO (Betaald Voetbal Organisatie). Binnen onze jeugdselectieopleiding staat de ontwikkeling van het individu centraal en streven we er naar om de spelers op een uitdagend niveau (met passende weerstand) te laten trainen en spelen. Dat alles binnen een pedagogisch uitstekend klimaat, waarbinnen kinderen zich prettig en veilig voelen om zich te ontwikkelen.
 
Trainers en kader van de jeugdselectieopleiding zijn dan ook trots dat deze 6 spelers zich dusdanig hebben ontwikkeld, dat zij op BVO niveau hun voetbalopleiding kunnen gaan voortzetten:
  1. Ben Krasenberg: qua leeftijd nog een onder 8 speler, maar afgelopen seizoen vervroegd doorgeschoven naar onze JO9-1, gaat de overstap naar de voetbalacademie van Vitesse maken, om daar in de JO9-1 te gaan spelen;
  2. Niels Janssen: keeper van onze JO11-1 gaat de overstap naar de JO12-1 van de voetbalacademie van NEC/FC Oss maken;
  3. Niels Baakman: onder 12 speler, die al enkele jaren is doorgeschoven naar een lichting hoger en afgelopen jaar in onze JO13-1 speelde, gaat de overstap maken naar de JO13-1 van de voetbalacademie van Vitesse;
  4. Jens van Baaren: onder 12 speler, gaat ook de overstap maken naar de JO13-1 van de voetbalacademie van Vitesse;
  5. Efe Yalin: de meest verrassende en internationale overstap, gaat als speler van onze JO19-1 de overstap maken naar Turkije, om daar bij Jong Umraniyespor (TFF1, 2e niveau in Turkije) te gaan spelen;
  6. Yade Acem (zie eerder nieuwsbericht): maakt de overstap van onze JO15-1 naar de beloften van de vrouwen van PEC Zwolle.
In de afgelopen jaren maakten ook Friso van Dijk (PSV), Mees Nieuwenhuis, Tijn Joosten en Julian Hartman (allen NEC/FC Oss) de overstap naar een BVO opleiding en er liepen verschillende spelers stage bij PSV, Vitesse en NEC/FC Oss.
 
Wij wensen deze Orionisten ontzettend veel succes bij het vervolg van hun voetbalopleiding en hopen ze natuurlijk nog regelmatig bij Orion tegen te komen!
 
Voor meer informatie over de jeugdselectieopleiding van SV Orion, klik hier.