4-0 zege Vrouwen 1 op Nuenen 2

Door Steven Bartels 16 oktober 2022

Vrouwen 1 won vandaag verdiend met 4-0 van Nuenen 2. De derde zege op rij, de derde wedstrijd zonder tegendoelpunten. Pupil van de week Milou gaf het goede voorbeeld door - randje buitenspel - vóór het eerste fluitsignaal al te scoren (assist van Anne Tankink). Dat werd goed opgepikt door de dames. Orion ging fanatiek van start en na 10 minuten leidde een prachtige combinatie van Janneke Bexkens, Fien van der Borgh en Anne Tankink tot een 100%-kans voor Julie Harts. Die wilde misschien net iets té graag, waardoor haar schot heel hard net naast ging. Na het eerste kwartier daalde het niveau van Orion. Veel passes gingen te hard, ook als Nuenen geen druk zette, duels werden verloren. Het leidde weliswaar niet tot kansen voor Nuenen, maar het was geen vrolijk gezicht. In de 37e minuut kreeg Orion een vrije trap op een meter of 19 van het doel van Nuenen. Fien schoot de 1-0 hard laag binnen (misschien stond de muur ook niet helemaal goed). Na rust: een veel beter Orion. In de derde minuut voorkwam een goede reactie van de keeper van Nuenen nog de 2-0, maar in de 53e minuut viel de tweede alsnog. Een goede pass van Margo Hooghof op Julie, die gaf strak over de grond voor op Anne, en die mikte onberispelijk in de verre hoek. Een prachtig doelpunt. De 3-0 en de 4-0 zouden eenvoudig als eigen doelpunt genoteerd kunnen worden, maar daarmee doen we Orion tekort. Beide goals ontstonden onder goede druk. Evy de Kort stond pas net in het veld toen ze de achterlijn haalde en de bal goed voorzette. De eerste keer bereikte ze Anne, die naar de eerste paal gleed en de bal net naast tikte. Een paar minuten later herhaalde ze het recept en gleed een verdedigster van Nuenen de bal bij de eerste paal binnen. Rond de 35e minuut kon de eerste en enige kans voor Nuenen worden genoteerd. Suze Meijer bleef lang staan en voorkwam daarmee een tegentreffer. Het vierde doelpunt werd opnieuw ingeleid door Evy, ze bereikte Esmee Hendriks, die Daniëlle Derks vrij voor de keeper zette. De keepster keerde het schot, maar in de flipperkast die daarna ontstond (ergens moet Anne de bal nog geraakt hebben) ging de bal alsnog via de keepster het doel in. Milou had de score goed bijgehouden: Orion scoorde 4x en Nuenen 0x.

Volgende week: naar Victoria Boys in Apeldoorn voor de beker.

De Orion-vrouwen deden het allemaal goed vandaag! Het tweede won met 7-0; het derde met 8-1.