4-0 zege Vrouwen 1

Door Steven Bartels 6 november 2022

Trekvogels 2 werd vandaag met 4-0 verslagen. Na de snelle openingsgoal van Anne Tankink, in de 4e minuut, leek het erop dat de kans zich voordeed het doelsaldo flink op te vijzelen. Maar Orion kwam niet echt lekker aan het voetballen. Zo nu en dan zat er wat gif in een aanval, maar echt gevaarlijke momenten waren er te weinig. In de 35e minuut noteerde we een schitterende rush van Eva van Gelder, die alleen ten koste van een gele kaart kon worden onderbroken op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap van Fien van der Borgh ging hard door de muur, maar de keepster van Trekvogels stond op de goede plek. Dat deed ze even later ook toen ze een kopbal van Anne overtikte en kort daarna reageerde ze opnieuw goed op een schot van Julie Harts. Op slag van rust kwam Orion toch nog op een 2-0 voorsprong. Daniëlle Derks  kwam goed door op de rechterkant (en dat was niet de enige keer vandaag) en haar afgemeten voorzet werd door Fien binnengelopen. De tweede helft startte Orion opnieuw heel behoorlijk, maar het verlossende derde doelpunt bleef uit. Er waren kansen genoeg. Twee keer werd een bal door een verdedigster van Trekvogels van de doellijn gekopt. Een van de merkwaardigste scrimmages uit de geschiedenis van het voetbal leidde niet tot een doelpunt. De keepster kon twee schoten van Imke Janssen goed verwerken. Pas 6 minuten voor tijd maakte Julie de 3-0 met een afstands-boogschot vanaf de zijlijn. Een minuut later bepaalde Evy de Kort, op aangeven van Anne, de eindstand op 4-0.

Een van de hoogtepunten van de ochtend was de aanwezigheid van 'pupil van de week' Fleur. Ze scoorde vlak voor de aftrap, nadat ze met een schijnbeweging de keepster van Trekvogels op het verkeerde been had gezet. En op de bank gaf ze ook positief kritisch commentaar op ons spel. Klasse Fleur.

Vrouwen 2 won vandaag met 2-0. Vrouwen 3 won met 3-0. Kortom: de vrouwen van Orion pakten vandaag 9 punten, de nul werd gehouden en er werd 9 keer gescoord.