3 punten voor Vrouwen 1 in Nistelrode

Door Steven Bartels 9 oktober 2022

Vrouwen 1 versloeg vandaag Prinses Irene met 0-2 en klom daardoor (voor wat het waard is in deze prille fase van de competitie) naar de derde plaats op de ranglijst. Gewoontegetrouw kwam de motor van Orion wat moeizaam op gang. De eerste paar minuten waren de duels op het middenveld voor Irene. Na een minuut of zeven was iedereen wél warmgedraaid en konden we langzaam maar zeker het spel naar onze hand zetten. Dat resulteerde in een eerste goede aanval in de 10e minuut. Anne Tankink kwam goed door op links, had oog voor de inkomende Fien van der Borgh, maar de voorzet kon door de keepster nog net met een vingertop genoeg van richting worden veranderd, zodat Fien eraan voorbij liep. Tien minuten later stonden we langs de kant al te juichen, maar we vierden te vroeg feest. Robin Schrooten legde de bal perfect door op de opkomende middenvelder Imke Janssen, die de buitenspelval ontliep en de bal prachtig over de keepster van Prinses Irene tilde. Helaas viel de bal op de paal. In de 26e minuut raakte centrale verdediger Lotte Arntz bij een duel met haar hoofd de tegenstander. Ze kon helaas niet verder. Rechtsachter Janneke Bexkens ging centraal spelen en Daniëlle Derks kwam erbij als rechtsback. Voor haar een ongebruikelijke positie, maar ze kwijtte zich prima van haar taak. In de 37e minuut kwam Orion op een verdiende voorsprong. Julie Harts draaide een vrije trap van de zijkant goed in, de keepster van Irene kwam uit haar doel, miste de bal en in de kluwen spelers daar achter liep een speelster van Irene de bal in het lege eigen doel. Na rust bleef Orion het spel maken. Fien leek de 2-0 te maken toen ze de bal voorbij de keeper speelde, maar de rechtsback van Irene was attent naar binnen gesprint en kon vlak voor de doellijn redding brengen. Het duurde uiteindelijk tot de 81e minuut voordat de bevrijdende 0-2 werd gemaakt door Julie. Ze schoot de bal van buiten het strafschopgebied prachtig in de verre hoek. Het was niet de beste wedstrijd van Orion-zijde, maar tevreden zijn we toch. Prinses Irene gaf goed partij, maar creërde eigenlijk geen enkele kans. Een solide overwinning, 3 puntjes erbij.

We gingen vandaag op pad met twee speelsters op krukken: Fenne van Oss (net geopereerd) en Yasmin Bakker (donderdag op de training geblesseerd geraakt) konden vandaag alleen door het uitstralen van een positieve vibe een bijdrage leveren. We hopen dat ze snel weer aan de slag kunnen.

De foto is vorige week gemaakt door: @rvg_fotografie