Vrouwen 1 bekert door

Door Steven Bartels 23 oktober 2022

Hoofdklasser Victoria Boys werd vandaag in Apeldoorn met 2-4 verslagen. Na rust werd eerst een 0-2 voorsprong in een paar minuten uit handen gegeven, maar daarna werd orde op zaken gesteld. Fien van der Borgh scoorde 3x, Imke Janssen nam de openingstreffer voor haar rekening.

Al na zes minuten kwam Orion op voorsprong. Een hoekschop van Robin Schrooten werd voorbij de tweede paal door Lotte Wijers teruggekopt voor het doel, waar Imke de sterkste in de lucht was. Na de openingstreffer had Orion een licht overwicht. Een schot van Victoria Boys schampte de bovenkant van de lat, maar de meeste kansjes waren voor Orion. Zowel Julie als Fien namen het vijandelijke doel onder vuur, maar zonder het beoogde resultaat. Ook het tweede doelpunt viel uit een corner vanaf links. Deze keer trapte Daniëlle Derks, Anne Tankink ging goed het luchtduel met de keepster aan, met als resultaat dat de keepster alleen met platte handen de bal weg kon duwen. Precies voor de voeten van Fien, die zo haar eerste van de middag maakte.

Met een 0-2 voorsprong de rust in.

Meteen na rust kegen we bijna een cadeau van Victoria Boys. Een slappe terugspeelbal kon worden opgepikt door Anne, maar de Apeldoornse keepster verkleinde haar doel net genoeg om de voorkomen dat de wedstrijd werd beslist. Na een kwartier spelen verloor een Orion ineens de greep op de wedstrijd. Tien zwakke minuten stelde Victoria Boys in staat om kort achter elkaar twee keer te scoren. En zo stond het na 24 minuten spelen in de tweede helft 2-2. Gelukkig zette Fien heel snel een domper op de Apeldoornse vreugde. Een minuut na de gelijkmaker stond Orion weer op voorsprong door een prachtig schot in de verre hoek. Orion was daarna weer de betere ploeg. Onder aanvoering van Anne werd er hard gevochten voor elke bal. We gingen nu niet achteruit lopen, maar bleven de aanval zoeken. Volkomen terecht viel dan ook de 2-4, weer van de voet van Fien.

Door in de beker. De volgende horde is het tweede van Be Quick '28, dat ook een hoofdklasser (Bavel) uitschakelde.

Een opmerkelijk debuut bij vrouwen 2 vandaag. De 15-jarige Sofie Fontein (MO-17) speelde haar eerste seniorenwedstrijd voor Vrouwen 2 (vorige week was ze als 14-jarige nog te jong). Ze besloot er 5 in te schieten.