Trollenleger

"Behalve een aantal blessures kampte het zeer talentvolle voetbalgezelschap van de C1 met een groot aantal afwezigen: Coach Marc had een onbezoldigde gastrol als spreker op een medisch congres over revalidatie als ontwikkelingsinstrument van de toekomst; Coach Bas was afwezig in verband met een stamceldonatie voor zijn zieke nichtje. Ties zou er niet bij zijn vanwege een signeersessie in het verzorgingstehuis naar aanleiding van zijn laatste eervolle vermelding, en Siebe had een puzzeltocht voor Alzheimerpatiënten georganiseerd." Dat zou ongeveer de strekking zijn van het verhaal op social media als we het "trollenleger" van Dotan zouden mogen gebruiken bij Orion. Gelukkig hoeven wij geen verantwoording af te leggen, en hoeven we  ook geen imago op te poetsen.  Wij kunnen er gewoon voor uit komen dat er soms (familie)verplichtingen zijn waarvoor ook belangrijke bijzaken moeten wijken.

Met de invallers Mees en Julian uit C2 zijn er sowieso  weinig redenen tot ongerustheid. Bovendien waren de succescoaches Maarten en Bojan bereid op (en voor) de bank hun sturende kwaliteiten te etaleren. Uit de vorige wedstrijd tegen Beuningen was nog een levendige herinnering aan een festival van gemiste kansen, met achteraf een bestwel lachwekkende 0-0. Binnen twee minuten was dat scenario niet meer haalbaar want de scheidsrechter miste een bijna-vangbal van Mees bij een balaanname, en hij schoot keurig de 1-0 binnen. (Wat een debuut!) Het was bijzonder verrassend dat de arbiter dat niét zag want de rest van de wedstrijd bleek hij bij vrijwel elk duwtje af te fluiten, tot wanhoop van coaches aan beide zijden. Er waren wel wat zorgen of het fluitje de tweede helft zou halen, zó veelvuldig werd het misbruikt. Orion was duidelijk de baas op het veld. Kansen voor Filippo, Jim, Mees, Thijs. Mooiste actie na een solo slalom van Filippo die met een schot van buiten het strafschopgebied de keeper tot een redding dwong. Dat bleek slechts uitstel van executie want de opvolgende corner werd door Thijs keurig op het hoofd van Filippo geplaatst, en zijn kopbal was raak: 2-0. Vlak voor rust nog een stoomtrein-actie van Floris die na het passeren van drie spelers de achterlijn haalde, maar zijn assist op Thijs werd niet beloond.

Na de rust bleef het spelbeeld gelijk, en Beuningen kreeg nooit het gevoel dat er wat te halen was in Nijmegen. Alioune mocht nog wel twee keer scoren, één keer op aangeven van Filippo, en één keer na een assist van Thijs. (Poortje door de benen van de best wel prima keeper). Daarmee was het 4-0. Opvallend feitje: ondanks alle gedwongen wisselingen in de centrale defensie wederom de "nul"!. Vrijwel iedereen op een niet-natuurlijke positie, en toch niets weggeven! Klasse Teun, Jacco, Sam, Hein, Arman, Floris, Fenne!

Eervolle vermelding voor Teun vanwege het organiseren van de defensie, en voor Floris vanwege een energieke nagenoeg foutloze topprestatie!

twanvanoss@gmail.com