#ook-ik?

Afgelopen week gaf een goede bekende met het schaamrood op de kaken toe dat hij zich ook wel eens schuldig had gemaakt aan seksistisch gedrag. Ter verdediging voerde hij aan dat hij alleen dit gedrag vertoonde bij "lekkere wijven", dus écht niet naar zomaar iedereen! Verder mocht het ook alleen thuis, en uitsluitend op verzoek van zijn vrouw! (Nu ken ik zijn vrouw; en dat is ook wel een bijzonder fraai exemplaar van de vrouwelijke specimen, dus ik wacht maar even met veroordelen!)

Nu is intimidatie natuurlijk niet iets om goed te praten, dus dat ga ik ook niet doen. Er bestaan trouwens nog een hoop andere relaties waar een verschil in gezagsverhoudingen naar voren komt. Moet je je eens voorstellen dat je in deze tijd een puber (of jong-volwassene) bent: dan komen er diverse soorten voor: ouder-kind; leraar-leerling, coach-pupil….. Al die gezagsdragers verwachten bepaalde acties: "doe die telefoon weg onder het eten!", "ga je huiswerk maken.", "extra rondje warmlopen!", "ruim je kamer op!". Eigenlijk is het verbazingwekkend dat pubers van over de wereld niet in opstand zijn gekomen tegen zoveel inperking van vrijheid en onrecht! Misschien samen optrekken en een Social Media initiatief starten: #ook-ik? Meldpunt voor alle onrecht dat pubers aangedaan wordt!!

Gelukkig zijn de jong-volwassenen van de C1 aankomende modelburgers, en je hoort ze dan ook zelden klagen of opstandig gedrag vertonen. Ook in de aanloop naar de wedstrijd tegen TOP liep alles weer op rolletjes. De stemming was ook best positief: tot nu toe niet bijster veel punten gehaald, maar het spel was zeker niet slecht, en scoringskansen werden er voldoende gecreëerd. En de wedstrijd vandaag was niet anders: Filippo opende met een slalom-actie en een schot over. Assist van Teun op Hidde, die strandde op de keeper. Een schot van Jim, daarna Lotte net naast, en nog een keer… Mooiste aanval toen Jim goed doorzette en een bijna onmogelijke bal tóch voorkreeg, maar Teun schoot van dichtbij op de keeper. Rust met 0-0 ondanks een kansenverhouding van 6-1. Genoeg vertrouwen voor de tweede helft dus. Blijkbaar vond Hein het een beetje saai op doel, want hij speelde  een ontzettende hospitaal-bal in op het centrum. Die werd onderschept en keihard laag in de hoek geschoten…. maar daar had Hein weer op gerekend: wereldredding, en via de top van zijn linkerhand corner… Niet geschikt voor publiek met een zwak hart….

Orion bleef wel de baas, en eindelijk werd een strakke inspeelpass van Filippo door Jim strak ingeschoten voor de 1-0. Opvallend hier: de grensrechter bleef objectief ondanks de schijn van buitenspel en hield zijn vlag naar beneden. Letterlijk TOP! In het veld zelf was het niet altijd even sportief…. of het uit romantische overwegingen kwam, of uit frustratie zullen we nooit weten, maar de spits uit Oss greep Siebe bij de linker teelbal! De prima fluitende scheidsrechter zag dát niet, maar gaf de betreffende speler een paar minuten later tóch een gele kaart wegens na-trappen. Inmiddels had Arman een prachtige actie vanaf links al bekroond met de 2-0, en daarna mocht Siebe onder luid gejuich van de aanwezige toeschouwers en spelers van de B1 voor de 3-0 eindstand tekenen. Nog steeds: minst gepasseerde verdediging uit de divisie; zelfs de koploper heeft meer goals tegen!

Eervolle vermelding voor Arman: energiek en goed spelend. Zijn doelpunt gooide de wedstrijd in het slot!

met vriendelijke groet,

twanvanoss@gmail.com