MIStroostig

De voortekenen waren niet al te best: Waterkoud en laaghangende bewolking. Het was de spelers van UDI gelukt om zich door de MISt naar Nijmegen te vechten. Met de aanwezigheid van twee teams was aan de minimale voorwaarde voldaan om een wedstrijd te kunnen spelen. Helaas was in het kielzog van de spelers ook een ruime supportersschare meegetrokken. Nu is dat zeker geen MISdaad, en betekent normalerwijze meer sfeer op de tribune, maar een aantal van hen gedroegen zich in stemvolume als de harde kern van FC Utrecht of Ajax in de jaren tachtig. Had hoe dan ook weinig met sportiviteit te maken. (Het viel zelfs de scheidsrechter op: naar eigen zeggen had hij dat nog niet vaak gezien op dit niveau jeugdvoetbal.)

Vooraf was al bekend dat UDI een fysiek sterke ploeg zou hebben, met veel kracht en snelheid. Coaches Marc en Bas hadden zoals gewoonlijk een prachtig comproMIS gevonden, tussen aanvallende intenties, en verdedigende zekerheid. Gevolg was wel dat een groot deel van de strijd zich afspeelde tussen de strafschopgebieden, en niet er in. Kansen werden nauwelijks geMISt, want het was een bijzonder kans-arme wedstrijd. Mooie assist van Filippo op Hidde: over, steekbal van Ties op Alioune MISlukte nét; een gesmoord schot van Teun… UDI kwam ook niet verder dan twintig meter van de goal van Hein. Ruststand zonder score. Voetballend was het best prima tegen de nummer twee, maar het gevoel bleef dat Orion tot ST-JutteMIS kon doorvoetballen zonder te scoren.

Tweede helft was meer van hetzelfde, ook weer met best aardig voetbal. Een solo-slalom van Sam leverde uiteindelijk slechts een corner op, een schot van Thijs, een mooie solo van Filippo, een halve kopbal van Lotte. Grootste mogelijkheid kwam nog voor Alioune, maar die kwam van een koude kerMIS thuis: afgefloten voor buitenspel. Of het aan de MISt lag, of dat de grensrechter visueel gehandicapt was zullen we nooit weten, maar de man begon schaamteloos met zijn vlag te wapperen, terwijl het toch écht leek dat Alioune achter zijn man vandaan kwam. De scheidsrechter die de plank zelden MISsloeg, besloot na enige aarzeling  zijn assistent te volgen…..

En zo eindigde de wedstrijd misschien wat bloedeloos zonder doelpunten, maar het spel was bepaald niet MIStroostig. Genoeg aanknopingspunten voor een mooi vervolg in de laatste wedstrijd vóór de winterstop volgende week. Eervolle vermelding voor het onvolprezen centrale duo Siebe en Jasper: voorop in de strijd! Het is dan ook geen wonder dat er maar weinig teams in staat zijn tegen Orion te scoren.