De Vereniging

Voor een Zuid-Amerikaan is het een plaatsje in Venezuela, voor een Duitser de vereniging van een aantal politieke partijen, (CDU). Een Amerikaan denkt aan de vakbond, en heel veel Nederlanders herinneren zich nog een bepaald merk fietsen.  Voor de supporters met een oranje hart betekent de naam een derby vol passie en temperament: Union. Wedstrijden die in het verleden altijd garant stonden voor intensiteit en strijd; maar zeer zeker niet voor drie punten!

Gezien het "dingetje" omtrent het scorend vermogen was er vooraf genoeg om je zorgen over te maken, maar coaches Marc en Bas hadden weer een volkomen logische speelwijze in elkaar geknutseld. Rekening houdend met blessures, vorm, eerdere speeltijd, trainingsaanwezigheid, NK's atletiek: ik geef het je te doen. Arman werd belast met de specifieke taak om de gevaarlijkste vleugelaanvaller van Union uit te schakelen, en dat lukte wonderwel. In de eerste helft mocht hij nog af en toe een rush maken, maar in de tweede helft zakte het powermeterje bij de aanvaller diep in het rood. Leeggespeeld door zijn schaduw!

Orion begon uitstekend en Filippo gaf een mooie assist op Thijs, maar de keeper wist er nog net een corner van te maken. Een paar minuten later was het wél raak: mooie actie aan de zijkant van Filippo en zijn voorzet werd door de inkomende Jim in het net gewerkt: 1-0. Eitje. En dat was de houding die zich van de ploeg meester maakte; beetje gemakzuchtig: "Liever een zes zonder stress, dan een zeven zonder leven!". Duels gingen verloren en Union knokte zich terug in de wedstrijd. Balverlies op het middenveld leidde tot een scherpe counter, waarna een voorzet inééns op de pantoffel genomen werd door het damestalent van Union: 1-1. Dat was al een geweldige goal, maar twee minuten later combineerde Union zich via vier stations als een mes door de boter, en maakte ze haar tweede doelpunt waarbij Hein volkomen kansloos was. Ondanks dat de kansenverhouding ruim in het voordeel van Orion was, veranderde er niets meer aan de stand tot rust.

In de tweede helft veranderde het beeld compleet. De Vereniging werd eigenlijk weggespeeld. Hein kreeg geen enkele bal meer op goal. En Orion was nu ook op het middenveld de baas. Teun gaf een mooie dieptepass op Alioune die alleen op de keeper afging. Fouten uit het verleden zijn geen garantie voor mislukkingen in de toekomst: keihard 2-2 ! Even later werd Jim onderuit gehaald in de zestien: penalty. Met het zelfvertrouwen van een scorende spits eiste Alioune de pingel op: foutloos 3-2. En toen moest het mooiste nog komen: een streep van Filippo vanaf achttienmeter-vijfentwintig sloeg als een granaat in de kruising in: 4-2 en wedstrijd beslist. daarna mochten zowel Alioune (boogbal) en Filippo (kopbal na goede corner van Hidde) nog scoren voor de 6-2 terechte eindstand.

Eervolle vermelding voor de drie voorwaartsen van Orion: Jim, Filippo en Alioune: zowel scoren als assists geven en penalties afdwingen: met zo'n rendement gaan er niet veel tegenstanders winnen van het andere oranje!

twanvanoss@gmail.com