De kunst van het oorlog voeren

Sun Tzu was een generaal en militair strateeg uit China die beroemd is geworden door zijn boek: The Art of War. Daarin legt hij onder andere uit dat je een oorlog kunt winnen door je eigen krachten en die van je tegenstander goed te kennen. Ook zegt hij dat je pas moet gaan vechten als je zeker bent van de overwinning. (En daarmee bedoelde hij niet dat je de eigen bevolking moet aanvallen met gifgas, omdat je toch wel als "overwinnaar" uit de strijd komt….)

Zo hadden de briljante coaches Marc en Bas dit keer de uitdaging om het verdedigingscentrum te   re-organiseren:  Jasper en Fenne geblesseerd; Siebe op "cultuurreis" naar Italië: ga er maar aan staan. Het dynamische duo kent de mogelijkheden van de spelers beter dan de spelers zelf want ondanks een gebrek aan zelfvertrouwen, begonnen Ties en Arman voortvarend aan de klus op verplaatsing tegen Bennekom. In de heenronde was de thuiswedstrijd geëindigd in een min of meer terechte 0-1 nederlaag, en met de derde plaats is Bennekom nog steeds in de race voor het spannende kampioenschap.

Orion begon overtuigend. In alle linies: duelkracht en inzet. Eerste mogelijkheden na een actie van Alioune, die via Jim bij Lotte eindigde, maar de bal ging net naast. Een paar minuten later was het al raak: een voorzet van Alioune op Jim. Goed afgemaakt: 0-1. En in plaats van teruguit te lopen, bleef Orion offensief spelen. Een prachtige steekbal van Lotte op Thijs, maar zijn lobje stuitte via de lat over. Daarna mocht Alioune alleen op de keeper af, maar een vrijwel zeker doelpunt leidde helaas slechts tot enkele gecensureerde verwensingen op de bank…. (De zeer dreigend spelende Alioune was er zelf trouwens ook behoorlijk ziek van..) Lotte had nog een prima inzet maar die werd gered door de keeper, en er veranderde niets meer voor rust.

De tweede helft ging het goede spel gewoon door. Thijs stuurde de doorgebroken Jim weg, maar ook zijn inzet had niet het gewenste resultaat. Dat kwam een paar minuten later toen Thijs een vrije-trap-assist gaf op Alioune die met 0-2 een publiekswissel verdiende. De invallers van de C2 Julian en Bart speelden ook lekker mee, en na een voorzet van Bart en een scrimmage met Filippo mocht Jim de 0-3 eindstand binnen tikken.

Paar opmerkelijke zaken:

•          Scheidrechter was één van de beste onpartijdigen die we gezien hebben dit seizoen. Zijn houding: "grensrechters geven advies; maar de beslissing neem ik".
  •           Arman heeft met zijn uitstekende spel wederom een positie in het centrum afgedwongen in de wedstrijd van volgende week.
  •          Teun en Thijs waren heerlijk aan het bikkelen op het middenveld, en wisten telkens de noodzakelijke fysieke reparaties te doen.
  •          Eervolle vermelding voor Ties: even wennen aan de rol, maar daarna absoluut de baas op het veld; en Jim: beste prestatie in de spits van het seizoen tot nu toe: bal vasthouden, kaatsen, assists, scoren!

Eigenlijk doe ik de andere spelers misschien een beetje tekort, want dit resultaat was, net als tegen ESA uit een geweldige teamprestatie!

twanvanoss@gmail.com