SC Millingen JO13-1 - JO13-2 (beker)

7 september 2019

Na de winst van vorige week wachtte vandaag een nieuwe tegenstander: SC Millingen JO13-1. Vorige week verloren van Trekvogels JO13-2 en daarom een belangrijke voor de volgende ronde.

Vooraf was de sfeer al goed want wij wisten de uitslag al van Treffers JO13-2  - Trekvogels JO13-2. Bij winst in Millingen wordt een grote stap gezet richting de Knock-out ronde van de KNVB Zwaluwenbeker.

Na een minuut stilte, vanwege het tragisch ongeval eerder deze week, werd de wedstrijd door Millingen afgetrapt.

De eerste 20 minuten hadden wij het lastig. We probeerden het wel maar de lange spits maakte het ons moeilijk. Millingen kreeg de beste kansen in de 1e helft.

Bij een fraai schot op doel waar Faas naar de verre hoek vloog, leek de bal binnen te krullen maar de paal stuurde deze bal weer terug het veld in. Later kwam opnieuw een Millingse aanvaller voor Faas terecht maar deze keer vloog de bal hoog over. 

Na 20 minuten wist Merijn wel raad met de spits en daarmee begon ons voetbal wat beter te worden. De bal werd rond gespeeld en via de middenvelders werden mooi aanvallen opgezet. Helaas was buitenspel vaak de boosdoener en bleef het 0-0.

De 2e helft was nog maar net begonnen of de scheidsrechter legde, net als vorige week, de bal op onze stip. Faas wilde zeker de strafschop graag stoppen, zat in de goede hoek en zag dat de kruising redding bracht. De rebound werd op de lijn gestopt door opnieuw Merijn.

De gemiste strafschop leek ons het geloof terug te geven. Luuk gaf een geweldige steekpass op Daan. Ties liep goed mee, maar buitenspel en dus moest Daan voor eigen succes gaan. Een halfhoog schot vloog in de rechterhoek van het Millingse doel: 0-1!

4 minuten later kreeg hij zijn publiekswissel en moest Andrei als spits de voorsprong uitbreiden.

Even leek Millingen gelijk te gaan maken, omspeelde Faas maar wist de bal niet over de lijn te schieten.

Luuk gaf dit keer een geweldige pass op Noam. Die het strafschopgebied inliep en breed speelde naar Andrei: 0-2.

Met nog 8 minuten te gaan kwam Millingen met een offensief. Maar tot verdere doelpunten kwam het niet en dus gingen de punten mee naar Nijmegen!

Volgende week kan de volgende ronde worden bereikt door minimaal een punt te pakken in de Kwakkenbergderby tegen Trekvogels JO13-2. Aftrap volgende week om 08:30 op sportpark Mariënbosch.

U bent van harte welkom!

Verdere uitslagen:

De Treffers JO13-2 - Trekvogels JO13-2 2-2