Quick 1888 JO13-1 - JO13-2

16 november 2019

Een bezoek bij de oudste club van Nijmegen stond op het programma. Quick 1888 JO13-1, de nummer 4, was onze gastheer. Het verschil was 4 punten en dus was er vandaag wel iets mogelijk voor ons.

Maar voordat we op bezoek konden gaan, moesten we nog even wachten op een 2-tal laatkomers. Toen ook zij er waren kon onze fietstocht naar de Dennenstraat beginnen. Via het inspirerende Goffertstadion hielp de afdaling van de Dennenstraat ons om toch redelijk op tijd aan te komen.

Eenmaal aangekomen werd ons bezoek aan Quick 1888 een chaotische. Eerst de kleedkamer, die was nog niet beschikbaar en daarom moesten we in een zaalkleedkamer omkleden, de warming-up doen én dan ook nog een keer terugkomen om de spullen te verhuizen naar onze juiste kleedkamer. En dat allemaal in 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd waarin we tijdens de warming-up van grasveld naar grasveld werden gestuurd.

Waren we maar voor het cricketspel naar Quick 1888 gekomen. Maar goed om 11:00 uur, nadat we ons doelnet nog even omlaag hadden gedaan, kon er worden afgetrapt.

De grensrechters stonden zelfs aan de verkeerde kant en dat werd op verzoek van de coaches toch even veranderd. Een rommelige wedstrijd volgde waarin voor Quick 1888 andere spelregels golden dan voor ons.

Er werd geduwd, geschopt en daar moesten we ons onderuit zien te voetballen. Dat lukte soms best aardig. Mikosch creëerde voor zichzelf veel ruimte maar de bal ging vaak naar de rechterkant waar Daan stond.

Quick 1888 was een counterploeg die de bal naar voren schoot en daar dan met zijn allen in ons strafschopgebied achteraan ging. Het was hard werken om die bal er niet in te krijgen. Het lukte 26 minuten lang want toen werd de 1-0 toch gescoord.

In de rust werd duidelijk dat wij niets te verliezen hadden en dat we in de 2e helft 1 punt of zelfs 3 punten konden winnen. Quick 1888 kon alleen maar punten verliezen. En dat bleek ook. Via snelle steekpasses werd Tim in het centrum steeds weggestuurd.

Tim liep door op de keeper en wist 3 minuten na rust de 1-1 rustig in de lange hoek te plaatsen. Helaas ging de bal in andere pogingen naast of redde de Nijmeegse doelman.

Quick 1888 kwam een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong. In een vol strafschopgebied volgde een klutssituatie en wist een Quick 1888 aanvaller de bal in het doel te krijgen.

In de 49e minuut kreeg Willem de bal rechts van het doel en schoot de bal in de verre lange hoek buiten het bereik van de keeper: 2-2!

Een verdiend gelijkspel had 3 punten op kunnen leveren als een 100% penalty was toegekend. Vlak voor onze dug-outs ontving Noam de bal, kreeg een elleboog in de rug, viel, scheidsrechter leek te fluiten maar wuifde het uiteindelijk toch maar weg.

Na 60 minuten en met een 2-2 gelijkspel gingen beide teams van het veld af. Maar het vuurwerk was nog niet voorbij zo bleek. Achteraf bleek dat in de catacombe nog een ruzie ontstond waarbij, gelukkig, de kleedkamerdeur het zwaar te voorduren zou hebben gekregen.

Met een zwaarbevochten punt in de tas werd de Dennenstraat beklommen en trokken we weer huiswaarts. Volgende week opnieuw met de fiets. Dan een korter stuk want dan gaan we op bezoek bij Union uit Malden, of is het toch uit Nijmegen?

Verdere uitslagen:

De Treffers JO13-2 - Aquila JO13-1 8-0