Oranje Blauw JO13-1 - JO13-2

5 oktober 2019

Vandaag onze 1e etappe in onze fietstour door Nijmegen. Vanaf Orion werd het peleton groter in Brakkenstein en op de Hatertseweg werd het peleton compleet. De route ging over de Hatertseweg en had met de Hatertsebrug een kleine col. Via de van Boetbergweg werd de Staddijk bereikt en via DVE-Trajanus, HCQZ, The Wasps werd uiteindelijk in een massasprint bij Oranje Blauw gefinisht. En daarmee mocht iedereen in de oranje leiderstrui van start op het hoofdveld.

Al werden we van kleedkamer naar kleedkamer gestuurd en duurde het even voordat iedereen het shirt aanhad. De scheidsrechter had geen probleem met de op elkaar lijkende tenues. En dus kon er om 12:00 uur afgetrapt worden.

Een open wedstrijd ontstond en beide teams hadden met een aantal grote kansen om de openingstreffer kunnen maken. Maar mede via Faas bleef het 0-0. Oranje Blauw zocht met de lange bal vooral naar de rechtsbuiten, Maar Luuk was de rechtsbuiten vaak de baas. Al moesten Joppe, Ole en Ties soms even helpen.

We wisten vandaag de bal goed over te spelen en Oranje Blauw leek daar soms moeite mee te hebben. Willem en Daan hielden de Nijmeegse verdedigers goed bezig. 

Met een 0-0, en een waarschuwing van de scheidsrechter voor de ingooi, gingen we de rust in. Na rust leek de scheidsrechter zijn waarschuwing niet door te zetten in het handhaven. Dat leidde bij beide trainers tot wat ergernis. 

Oranje Blauw kwam gemotiveerd de kleedkamer uit en de Nijmeegse aanvaller wist na 35 minuten de bal hoog in het doel te krijgen: 1-0.

Willem, onze captain vandaag, werd geïnspireerd en kreeg 2 minuten later op zo'n 25m van het doel een schietkans. Hij schoot de bal precies onder de lat, buiten het bereik van de keeper en zorgde voor de 1-1. Dat doelpunt leek ons het gevoel te geven dat er meer in zat.

Beide teams werden ook via hoekschoppen gevaarlijk. Die hoekschoppen werden omgedoopt tot ware scrimages maar tot doelpunten kwam het niet. Gevaarlijke tegenaanvallen wel.

 Het spel werd fysieker. Klemmen van de bal, duwtjes en shirtje trekken. De scheidsrechter liet veel toe en dat kwam het spel ten goede. Dit leidde wel tot wat irritaties maar geen grove overtredingen.

Met nog 2 minuten te gaan. Of toch 1 minuut. In ieder geval volgde een lastige buitenspelsituatie. Er kwamen 3 spelers van Oranje Blauw vrij voor de keeper en de 2-1 werd binnengeschoten. Niet lang daarna floot de scheidsrechter af.

We wisten onszelf helaas niet te belonen met 3 punten vandaag. Al was een gelijkspel ook verdiend geweest.

Maar geen nood, er zijn nog 24 punten te verdelen en het gat met de nr. 4 is maar 3 punten omdat iedereen van elkaar weet te winnen. Volgende week een nieuwe kans tegen Brakkenstein JO13-1 als zij om 08:45 op sportpark Mariënbosch op bezoek komen.

Verdere uitslagen:

Woezik JO13-3 - AWC JO13-2 4-1
SCE JO13-1 - Beuningse Boys JO13-2 5-1
Brakkenstein JO13-1 - Aquilla JO13-1 3-1
Trekvogels JO13-2 - De Treffers JO13-2 AFGELAST
Quick 1888 JO13-1 - Union JO13-2 2-5