OEFEN: JO13-2 - Orion JO14-3

13 december 2019

Een vrijdagavond waarop NEC ook nog speelt in de Goffert is niet altijd een goed moment voor een oefenwedstrijd. Toch speelden wij vanavond tegen Orion JO14-3. Geen gemakkelijke opgave want fysiek zijn zij een jaar ouder, pakten 4 punten van Orion JO14-2 en speelden de wedstrijden ook in de 2e klasse.

Na een korte warming-up begonnen we, niet verrassend voor ons, sterk aan de wedstrijd. We speelden de bal goed in en bepaalde het spelbeeld. Wij met de bal en JO14-3 zonder de bal. JO14-3 probeerde in de duels te komen maar kon niet voorkomen dat wij enkele kansen kregen. Helaas niet zonder onszelf te belonen met een doelpunt.

Na 20 minuten kwam de JO14-3 meer in de duels, wonnen deze duels en zorgde met een lange bal dat de snelheid voor gevaar. Omdat Faas geblesseerd was aan zijn pols stond Andrei in het doel en deed dit ontzettend goed. De JO14-3 liep opeens uit tot 5-0. Andrei was gewend om te voetballen en met wat meer wedstrijdritme als keeper had hij deze ballen zeker gehad. De doelpunten werden slecht ingeschoten, 2 gingen door het midden en 2 gingen in de korte hoek en steeds zat Andrei er goed bij.

Zouden we gaan opgeven? Nee zeker niet. In de rust voelde de spelers pas dat ze goed voetbalde en dat wij de betere partij waren. In een wedstrijd in de JO13 hadden we de foutjes makkelijk kunnen herstellen maar met dit verschil in kracht en snelheid kunnen we het onszelf niet kwalijk nemen.

Met een nóg aanvallendere speelwijze gingen we proberen om de JO14-3 te dwingen om te combineren Dat bleek te helpen. Want ze kwamen niet aan voetballen toe. Wat in de eerste 20 minuten goed lukte, deden wij opnieuw. We bepaalden het spel weer meer en bleven voor elkaar knokken. Met wat afstandschoten die naast gingen zorgde de JO14-3 nog voor wat gevaar maar tot doelpunten kwam het niet.

Na een mooie aanval werd Willem op een mooie plek neergehaald. Willem nam zelf de verantwoordelijheid en schoot de bal onder de lat binnen: 5-1. De JO15 keeper had hier geen antwoord op. Het gevoel dat er nog meer doelpunten konden volgen was groot . De 5-2 had meer kans om te vallen dan de 6-1.

Andrei kwam goed uit en wist met zijn wapen, de sliding, te voorkomen dat het doelpunt er in ging. Sep en Joppe werkten hard en wisten de aanval steeds onschadelijk te maken. Pepijn won zijn duels en wist de snelle rechtsbuiten zelfs in te halen. Ole en Luuk deden veel vuil werk op het middenveld en bleven maar afjagen. Ook Daan en Noam probeerden om Wilem aan te spelen. Faas en Mikosch maakten ruimte voor Willem om er doorheen te komen.

Wie alleen de 2e helft had gezien zou denken dat wij voor zouden staan. Met zoveel lef en vertrouwen leken wij te spelen en dat leek te ontbreken bij JO14-3. Pas in de laatste 10 minuten vloeiden de krachten weg. We bleven gaan maar waren niet gewend om 70 minuten te spelen. Uiteindelijk wist de JO14-3 met 7-1 van het veld te gaan.

Strijd, wilskracht, positief als team blijven spelen, omgaan met teleurstelling. Allemaal dingen die wij vandaag hebben laten zien. Na afloop waren we dan ook trots in de kleedkamer, als we dit nou toch  eens kunnen vasthouden na de winterstop. Waar gaat het dan eindigen?

Het antwoord gaan we zien vanaf 11 januari 2020. Eerst nog 2 trainingen volgende week en dan genieten van de welverdiende vakantie!