OEFEN: Beuningse Boys JO13-4 - JO13-2

11 januari 2020

Na de 1e trainingsweek zijn wij klaar voor het nieuwe seizoen. Met de zaalcompetitie van de KNVB voor de deur beginnnen we vandaag met een oefenwedstrijd tegen Beuningse Boys JO13-4.

Een nieuw team dat vanuit de JO12 is gevormd en ervaring op gaat doen in de 2e klasse (JO13). Dus voor ons een mooie tegenstander om te laten zien dat wij hier ook thuishoren.

In de Beuningse wind wilden wij vandaag de hele wedstrijd goed zijn. Wij hadden al laten zien dat wij dit kunnen tegen Orion JO14-3 en daar willen we verder in groeien.

De koffie was misschien net koud geworden door de koude wind toen Pepijn een heerlijke dieptepass gaf op Noam. Hij tikte de bal nog aan voordat de keeper dit kon doen, in de lange hoek ging hij tegen de touwen en zorgde Noam al na 2 minuten voor de 0-1.

Na die 0-1 hadden we veel de bal maar bood Beuningen heel goed partij. Faas moest een paar keer simpel redding brengen na goed doordekken van Pepijn en Joppe.

Zonder balbezit liepen Luuk, Daan, Tim en Willem van links naar rechts en van voor naar achteren. Door dat lopen konden Andrei en Ole naar voren opkomen en konden Noam en Mikosch het de verdedigers lastig maken.

Na 18 minuten kregen we een makkelijke kans om de score te verdubbelen. Vanaf de kant was er verwarring of er nu echt een strafschop werd gegeven en hoe dit dan kon. Later bleek dat een hand de boosdoener was.

Willem ging achter de bal staan, bleef rustig en plaatste de bal beheerst in de rechterhoek. Net buiten het bereik van de doelman die de goede kant op dook maar niet kon voorkomen dat het 0-2 werd.

In de rust bleek dat we tevreden waren over ons eigen spel. Met wat kleine aandachtspunten gingen we de 2e helft in.

In die 2e helft kreeg Beuningse Boys weinig tot geen schietkansen al speelden ze toch goed en probeerden ze lekker te voetballen.

Aan onze kant kregen we een aantal mogelijkheden waarin Ole en Willem naast schoten. Noam kreeg een opgelegde kans maar raakte de bal verkeerd en vloog de bal richting de hoekvlag.

Noam baalde zichtbaar en daardoor kon Beuningen er gevaarlijk uitkomen. Maar Noam mist een kans geen 2 keer want een nieuwe kans kwam er via een splijtende dieptepass van Daan. Noam omspeelde de uitkomende doelman aan de linkerkant en kon in een leeg doel de 0-3 eindstand binnen schieten na 58 minuten spelen.

Een mooi begin van 2020 en wie weet waar dit gaat eindingen. De winterstop wordt vervolgd met een competitie in de warme zaal. Daar wachten leuke derby's tegen elkaar én tegen 2 teams van Trekvogels JO13-2.