JO13-2 - Woezik JO13-3

28 september 2019

Woezik JO13-3 kwam vandaag als koploper naar Sportpark Mariënbosch. Vorige week werd met 4-1 gewonnen van Union JO13-2.

Wij scoren bijna iedere wedstrijd 2 keer. Alleen tegen Trekvogels JO13-2 lukt dit niet. Woezik JO13-3 heeft een doelpuntrijke bekercompetitie gespeeld. Een garantie voor doelpunten zou je dan zeggen. Dat zou vandaag mooi zijn want die doelpunten worden vandaag opgenomen via VoetbalTV.

De aftrap was voor Woezik en we zetten gelijk druk. Ook Woezik wist bij balverlies de bal snel terug te veroveren. Woezik, Orion, Woezik, Ingooi, Orion, Woezik was eigenlijk de samenvatting van de eerste minuten. Het spel bleef rommelig totdat na 5 minuten de 1e kans kwam.

Hij was voor Woezik die op onze helft de bal wist te veroveren, een dieptepass vanaf rechts volgde maar had geen ontvanger en rolde over de achterlijn: Doeltrap.

We probeerden wel op te bouwen, dat ging ook best aardig, maar Woezik dwong ons tot balverlies of een lange bal waardoor Woezik de bal weer veroverde. Vaak was de dug-out van de tegenstander ons eindstation. Ook Woezik probeerde te scoren maar door goed verdedigend werk achterin en Faas kwamen er geen echte grote kansen voor het doel: 0-0.

Woezik wist voor rust nog wel op voorsprong te komen. Een vrije trap na buitenspel werd ingeleverd in de middencirkel en vanuit de dribbel naar de goal, die volgde, werd er snel gecombineerd waardoor de Wijchense aanvaller in het strafschopgebied en de 0-1 kon binnenschieten.

Een goede kans dat er een aantal mensen deze moesten terugkijken. Want direct vanuit de aftrap ging de bal naar achteren, wist Woezik de bal te veroveren en de Wijchense spits in te spelen. Hij had oog voor zijn teamgenoot en zag dat hij hem mooi hoog in het doel schoot: 0-2.

Woezik kwam zelfs op 0-3 door opnieuw het breed leggen van de aanvaller en een hoge bal over de keeper. Het werd ook nog 0-4 door een mooie bal in de verre hoek.

Kregen we dan helemaal geen kansen? Na de 0-3 leken we meer in het spel te komen. Zeker de laatste 10 minuten waren goed. Sep wist 3 tot 4 keer voor de Wijchense doelman te komen maar wist hem niet te passeren.

Vandaag was niet ónze dag, de 3 punten gaan vandaag naar Wijchen. Maar geen probleem, kop omhoog en de knop om en op naar volgende week. Dan zijn er weer 3 punten te verdienen. Dit keer in een Nijmeegse derby op Staddijk-Noord. Oranje Blauw JO13-1 is dan de tegenstander. 

Verdere uitslagen:

Union JO13-2 - De Treffers JO13-2 2-2
Beuningse Boys JO13-2 - AWC JO13-2 1-0
Aquilla JO13-1 - Trekvogels JO13-2 1-0
Brakkenstein JO13-1 - Quick 1888 JO13-1 0-0
Oranje Blauw JO13-1 - SCE JO13-1 2-2