JO13-2 - Trekvogels JO13-2 (beker)

14 september 2019

Na 2x winst zou je haast zeggen dat we moeten leren om een keer te verliezen. Maar vandaag niet! Vandaag komt de oude buurjongen (Trekvogels JO13-2) op bezoek, die overigens een Orionist als trainer hebben, en dus willen we natuurlijk graag winnen.

Vrijdag de 13e is al geweest dus ook dat zou geen rol meer moeten spelen.Het vroege tijdstip misschien wel, want om 08:30 werd er al afgetrapt.

Trekvogels moet winnen om door te gaan naar de volgende ronde van de beker, wij hebben aan 1 punt genoeg.

De wedstrijd begon goed voor ons. We probeerden te combineren en deden dat heel aardig. Trekvogels had moeite om van de eigen helft te komen en koos voor de opportunistische lange bal.

Paal, lat, keeper, naast of de door Trekvogels geparkeerde bus werd geraakt, Maar het net niet en dus bleef het 0-0. Trekvogels bleef in de wedstrijd en kwam in de counter vaak snel voor de keeper maar wisten het net ook niet te vinden.

In de 22e minuut weer een snelle uitbraak die na een foutje van de trainer niet hersteld kon worden en zo makkeijk in de korte hoek worden binnengeschoten. Het leek zelfs even 0-2 te worden maar werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. We wisten Trekvogels beter onder druk te zetten maar opnieuw ging de bal er niet in.

7 minuten voor tijd werd het zelfs 0-2 voor Trekvogels en leek Trekvogels de winst te gaan pakken. Maar goed een gelijkspel was genoeg en tijd zat voor 2 doelpunten.

Trekvogels leek op en we kregen meer ruimte om te voetballen. in de 60"+1 minuut kon de paal niet voorkomen dat de aansluitingstreffer van Luuk er niet kwam. Via de binnenkant van de paal ging de bal in de lange hoek erin: 1-2.

Helaas waren de volgende 20 seconden niet genoeg om ook de gelijkmaker binnen te schieten en was de 1e verliespartij een feit.

Toch leren hoe het is om te verliezen vandaag. Gelukkig hielp de taart van de jarige Pepijn daarbij en werd de sfeer al snel weer beter. De koude douche zoals onze terreinmeester voorspelde bleef uit. Al was het water in de waterzak en de waterflessen voor sommigen ook wel koud genoeg. De koude spons werd gebruikt als wraak op de trainer.

Geen volgende bekerronde voor ons maar op 9 november kan er dan revanche worden genomen op Trekvogels. Volgende week start de competitie en wordt er opnieuw om 08:30 afgetrapt. Maar dan in Wijchen bij AWC JO13-2.

Verdere uitslagen:

SC Millingen JO13-1 - De Treffers JO13-2 6-5