JO13-2 - Trekvogels JO13-2

9 november 2019

Na de zeperd van vorige week (1-9 tegen SCE) moest de knop maandag weer om en de focus op Trekvogels JO13-2. De Kwakkenbergderby werd in de beker nog met 1-2 gewonnen door Trekvogels.

Dus vandaag waren we gebrand op revanche. Waar wij in de beker nog met 1 punt voorsprong aan de wedstrijd begonnen hadden zowel wij als Trekvogels pas 4 punten verzameld. Gezien de uitslagen tegen de concurrenten waren wij de favoriet, maar dat zegt in het voetbal helemaal niets.

Om 08:45 en na een korte warming-up van Trekvogels trapten wij de derby af op veld 3. De derby begon spannend en beide teams wilde graag de overwinning pakken Trekvogels begon beter aan de wedstrijd en wist met de lange bal direct voor gevaar te zorgen.

Faas wist met zijn acties de bal uit het doel te houden en zag in de 1e helft dat Noam, Willem, Tim en Mikosch niet wisten scoren. Ook zag hij dat de Nijmeegse doelman de bal van Ole in een hoekschop moest verwerken.

We lieten Trekvogels in de duels komen en lieten ze voetballen. Gelukkig en misschien met wat geluk zochten we met een 0-0 de warme kleedkamers op.

Een korte maar duidelijke analyse en kleine wisselingen in de opstelling begonnen we sterk aan de 2e helft. We zetten goed druk en voorkwamen dat Trekvogels tijd kreeg om de bal te spelen.

Pepijn won opnieuw zijn duels, wist zich steeds goed vrij te spelen en kon de bal nu wel vaker kwijt bij een medespeler. Ook de tandem Sep-Ole liep in de 2e helft een stuk beter.

Na 7 minuten wisten we het goede spel direct te belonen. Daan kende vanaf links geen genade voor de doelman en de kruising. Snoeihard schoot hij de bal in de lange hoek precies in de verre hoek: 1-0!

De goal voelde als een bevrijding voor ons en werd luid gevierd.Trekvogels leek overompeld en wist niet goed om te gaan met de achterstand. Af en toe kwam Trekvogels wat meer in het spel want de 2-0 liet lang op zich wachten.

Dat kwam ook omdat het enthousiasme van Noam, als gelegenheidsspits, vaak werd beloond met een vlagsignaal en een indirecte vrije trap voor buitenspel. Noam zette goed druk en wist het de Nijmeegse verdediging regelmatig lastig te maken.

De bal ging, na goed drukzetten, richting de keeper. Hij leek te twijfelen maar Mikosch deed dat niet en was alert zodat hij na 50 minuten de 2-0 simpel, maar wel belangrijk, intikte. Achteraf bleek de keeper te twijfelen of het wel/niet een terugspeelbal was.

Nog geen 2 minuten later kreeg Willem de bal en schoot de bal rond de 16m lijn op doel. De bal ging links in de touwen en dus 3-0.

De 4-0 leek eerder te gaan vallen dan de 3-1 maar tot scoren kwam het in de laatste minuten niet meer en zo was de 3-0 overwinning na het laatste fluitsignaal binnen! In de derby staat het nu 1-1 na 2 wedstrijden. In de competitie staan we nu boven onze oude buren en hoopt iedereen dat er in het voorjaar een 3e derby gaat komen.

De top 3 blijft winnen maar het gat met de plaats 4 is, na puntverlies van de concurrenten, nog maar 4 punten. Volgende week gaan we op bezoek bij de oudste club van Nijmegen: Quick 1888 JO13-1 die de 4e plaats nu in handen heeft.

Maar eerst nog even genieten van deze leuke en aantrekkelijke derby!

Verdere uitslagen:

Woezik JO13-3 - Aquilla JO13-1 8-0