JO13-2 - SCE JO13-1

2 november 2019

Vandaag weer een wedstrijd op kunstgras. In de competitie nog niet gewonnen op dat kunstgras terwijl op het échte gras al wel 3 punten waren gepakt. Het grasveld was vandaag o.a. voor de sterren van Chelsea, Atletico Madrid en Juventus. Dus werd er om 08:45 afgetrapt op het hoofdveld afgetratpt tegen SCE JO13-1.

De uitslag van vandaag deed er weinig toe vandaag. SCE zorgde voor een 1-9 uitslag op het scorebord. Verdiend? Nou gezien ons spel niet. We speelden zeker bij vlagen aardig. SCE werd op eigen helft goed onder druk gezet. Helaas lag de bal na 8 minuten al 2x in het net .

De wil om te voetballen was er vandaag zeker. Opbouwend werden goede keuzes gemaakt. Daan, Willem, Noam, Tim en Mikosch werden alleen niet altijd bereikt. De bal was net iets te hard of SCE dwong ons om snel de bal te spelen.

Bij een 0-3 stand hadden we SCE even in de houdgreep. Zij kregen de bal niet weg en daardoor kon Andrei de bal op zo'n 20m van het doel oppakken. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal hoog over de keeper. Net niet links in de hoek maar wel genoeg naar links voor de 1-3.

We kregen kansen om de 2-3 te maken maar we lieten SCE net iets te makkelijk voetballen en daarmee stond de 1-4 bij rust op het scorebord.

In de 2e helft lukte het ons regelmatig om SCE wat onder druk te zetten maar tot echte kansen en doelpunten kwam het niet aan onze kant.

Het ging achteraf ook niet over de uitslag maar over het vertoonde spel én de grensrechter van SCE. Bij de eerste de beste doeltrap gaf hij de scheidsrechter al aan dat dit van de 5m-lijn moest gebeuren. De scheidsrechter ging hier niet in mee.
Later ging hij er met onze trainer nog over in discussie. Want blijkbaar was de spelregelwijziging alleen bij SCE binnengekomen.

Hij kreeg opnieuw een hoofdrol, toen Willem de bal met de handen pakte. Willem dacht dat het een hoekschop was maar niemand had iets gezien en dus kregen we een vrije trap tegen vanwege hands.
En na het zoveelste "coachmoment" was de goed leidende scheidsrechter het zat. De grensrechter moest gewisseld worden. Dat gebeurd volgens mij niet vaak maar vandaag gebeurde het dus wel.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat spelers lekker kunnen voetballen en laten we de scheidsrechter helpen om de wedstrijd in goede banen te leiden! Ook al zie je de spelregels als grensrechter, trainer of ouder soms anders

Volgende week weer een nieuw arbitraal trio dat samen de Kwakkenbergderby in goede banen mag leiden. Vorige keer werd het in de beker 1-2 voor Trekvogels JO13-2. Opnieuw wordt er om 08:45 afgetrapt op sportpark Mariënbosch.

Hopelijk valt de derby volgende week wel onze kant op.

Verdere uitslagen:

Union JO13-2 - Trekvogels JO13-2 4-1