JO13-2 - Brakkenstein JO13-1

12 oktober 2019

Een slechte start in de competitie waarin alleen bij AWC met 2-2 gelijkgespeeld werd. Tegen Woezik (0-4) en bij Oranje Blauw (2-1) werd verloren. En dus is het wel weer een keer tijd voor de 3 punten.

Misschien lukt het vandaag tegen Brakkenstein JO13-1. Dat verloor van Trekvogels, gelijk speelde tegen Quick 1888 en vorige week won van Aquilla.

Onze scheidsrechter en trainer, die gisteren nog een mooie en ispirerende avond bezochten waarin de scheidsrechter centraal stond, zagen een rommelige wedstrijd.

Veel ballen werden lang en hoog gespeeld. Af en toe werd er gecombineerd. Het 1e kwartier leverde weinig gevaar op. Tim wist wel met een heerlijke steekbal Mikosch te bereiken maar die vond daarna geen medespelers om zich heen waardoor de bal weer terug moest.

In de 15e minuut ging een Brakkensteinse aanvaller ervandoor en werd naar het gras gewerkt: vrije trap.
De muur stond op zijn plek en met zijn linker schoot hij de vrije trap hoog binnen. Onze keeper was kansloos.

Vlak voor tijd wist Brakkenstein de voorsprong te vergroten tot 0-2 toen de bal via een klutssituatie voor de voeten van een Brakkensteinse speler kwam. Die liep het strafschopgebied en schoot de bal goed binnen. Na de goal floot de scheidsrechter direct voor de rust.

Brakkenstein was feller, agressiever naar de bal en dat bleef ook in de 2e helft hetzelfde. Na de 0-3 leek het geloof, de wil om te winnen en de inzet bij ons helemaal verdwenen te zijn.

De gaten op het veld werden groter en Brakkenstein maakte hier dankbaar gebruik van. Door een aantal persoonlijke fouten liep Brakkenstein zelfs uit tot 0-5.

Met nog 7 minuten te gaan leken we wat meer in ons spel te komen en kreeg Luuk nog een grote kans op een eretreffer. Maar zover kwam het niet want de doelman wist knap redding te brengen.

Een terechte nederlaag vandaag na een off-day aan onze kant. Goed dat de herfstvakantie gaat beginnen. Even tijd om na te denken, lekker te trainen en ons op te laden voor een nieuwe uitwedstrijd. Op 26 oktober gaan we op bezoek bij Aquilla en gaan we proberen de 3 punten dit keer wel naar Nijmegen mee te nemen.

Verdere uitslagen:

AWC JO13-2 - Trekvogels JO13-2 2-2