JO13-2 - Beuningse Boys JO13-2

30 november 2019

 "Het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen maar een betere club dan deze is er niet" zong Kees Prins met Jiskefet al in 1997. Het nummer gaat natuurlijk over Ajax maar zou ook zo over de sfeer in de JO13-2 kunnen gaan.

Het vroor vanochtend en samen met Beuningse Boys JO13-2, dat 5e staat in de competitie, zorgden wij er in de warming-up voor dat het veld weer de groene kleur terugkreeg, geholpen door de zon die langzaam doorkwam.

Net zoals vorige week tegen Union hadden we al snel een vroege voorsprong te pakken. Na een goede start wist Pepijn met een mooie bal, aan de linkerkant, Noam aan te spelen. Noam liep het strafschopgebied in en wist de uitkomende Beuningse doelman te verrassen door de bal in de lange hoek te schieten: 1-0.

Lang konden we niet genieten van de voorsprong want na 14 minuten maakten de gasten gelijk.

Daarna ging het gelijk op. Wij waren sterk aan de bal en in de omschakeling wist Beuningse Boys richting ons doel te stormen.

Na een scrimmage waarin Faas een paar goede reddingen verrichte, leek Faas de bal klem te hebben. Vanuit de dug-outs was het goed te zien. Toch deed de Beuningse aanvaller nog een poging om de bal te raken. Dat lukte en de bal ging in het doel. De scheidsrechter oordeelde dat Faas de bal niet klem had en kende de 1-2 voorsprong toe aan Beuningse Boys.

7 minuten later volgde het rustsignaal en kon de warme kleedkamer worden opgezocht.

Na rust waren we dwingender en maakten het onze gasten erg lastig. Terwijl Luuk, Ties en Joppe er samen met Sep en Andrei voor zorgden dat de counters vaak onschadelijk werden gemaakt, moest Faas toch blijven opletten voor de snelle aanvallers.

Grote kansen kwamen er voor beide teams eigenlijk niet meer. Zelfs een serie hoekschoppen zorgde niet voor een gelijkmaker.

In balbezit kwamen we vaak op de helft van de tegenstander maar konden we Daan, Willem en Benjamin niet wegsturen richting het doel om voor groot gevaar te zorgen.

Toch wist Andrei de lange doelman nog te testen met een afstandschot die net onder de lat binnen zou vallen maar de Beuningse doelman kon hem vangen en wist dit te voorkomen.

Het eindsignaal volgde na 60 minuten en we hebben zowel in balbezit als zonder bal goed gespeeld maar helaas konden we er geen gelijkspel uit slepen.

In de kleedkamer werd al snel duidelijk dat of we nu winnen of verliezen er geen leuker team is om in te voetballen en hopelijk vinden onze vaste supporters dit ook.

Volgende week onze laatste kans om de 3 punten naar Nijmegen te halen en ons totaal op 11 punten te brengen. Dan gaan we op bezoek bij de Treffers JO13-2 in Groesbeek. In september werd er nog van de Treffers gewonnen dus waarom volgende week niet " don't worry about a thing, cause every little thing is gonna be alright" als we Bob Marley mogen geloven. We gaan het zien!.

Verdere uitslagen:

Aquila JO13-1 - Union JO13-2 2-3
SCE JO13-1 - Trekvogels JO13-2 5-1
Brakkenstein JO13-1 - de Treffers JO13-2 1-3
Quick 1888 JO13-1 - Woezik JO13-3 1-4
Oranje Blauw JO13-1 - AWC JO13-2 5-2