de Treffers JO13-2 - JO13-2

7 december 2019

Speelronde 11 en daarmee de laatste wedstrijd vandaag in de najaarscompetitie. Sporpark Zuid dit keer de eindebestemming en de Treffers JO13-2 de tegenstander. Een oude bekende want in de beker werd in de 1e wedstrijd van het seizoen nog gewonnen in een spannende wedstrijd met 2-1.

Daan haakte in de reis naar Groesbeek toch ziek af, maar stond later wel als toeschouwer langs de lijn te kijken. Hij zag hoe wij vandaag een complete off-day hadden. En helaas moest hem ook verteld worden dat het al 2-0 stond na 11 minuten.

Het liep niet vandaag, duels werden niet gewonnen, we kwamen niet in ons spel en er leek geen vertrouwen te zijn. Toch hadden wij nog regelmatig de bal in het bezit maar verder dan de verdedigers kwam het vaak niet. In de omschakeling kozen onze Groesbeekse gastheren altijd voor een snelle counter door de lange bal te geven.

Faas, Joppe, Ties, Sep en Pepijn voorkwamen dat er uit, laten we zeggen, 20 diepe ballen er uiteindelijk nog 2 ingingen en de kleedkamer met een 4-0 achterstand kon worden opgezocht.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde maar er was wel meer strijd te zien. Dat viel weg toen in de 40e minuut de 5-0 werd binnengeschoten. Direct daarna moest Faas ook nog geblesseerd van het veld met een polsblessure.

Andrei die als linksback de handschoenen aantrok deed dit heel sterk. Hij moest nog wel 1x vissen toen de 6-1 werd binnengeschoten maar werd later niet meer gepasseerd.

Willem ging tussendoor nog even het Groesbeekse strafschopgebied in en werd door een Groesbeeks been naar de grond gewerkt: STRAFSCHOP. Willem die beheerst de rechterhoek koos zorgde er met zijn eretreffer ook voor dat hij nu bovenaan op het topscorerslijstje staat.

Deze 6-1 nederlaag is een vervelende afsluiting van een leuke competitie. Alleen tegen de top 2 werd dik verloren en met uitschieters tegen Brakkenstein en vandaag tegen de Treffers was iedere wedstrijd gelijkwaardig. De andere 7 wedstrijden werd er goed gespeeld, waren we ondanks de nipte nederlagen zeker niet de mindere en had de winst vaker gevierd kunnen worden.
Slechts 2x wisten we ons belonen met 3 punten. Beide wedstrijden werden met 3-0 gewonnen van Trekvogels en Aquila.

Al met al een leuke competitie die wij, volgens de criteria van de KNVB, gaan verlaten en in het voorjaar in de 3e klasse zullen gaan spelen. Zonde en ontzettend jammer maar kop omhoog, borst vooruit en na de winterstop weer fris de nieuwe competitie tegemoet. Laten we onszelf dan wel belonen!

Verdere uitslagen:

Trekvogels JO13-2 - Oranje Blauw JO13-1 0-2