AWC JO13-2 - JO13-2

21 september 2019

Vandaag start de competitie met een bezoek aan gelijkspelkoning: AWC JO13-2 uit Wijchen. In de beker wisten zij tegen alle concurenten uit de competitie al eens gelijk te spelen. Alleen van Woezik JO13-4M werd met 9-1 gewonnen, Woezik JO13-4M is in onze 2e klasse vervangen door Union JO13-2.

Een vroege wedstrijd, want om 08:30 werd er al afgetrapt, en dus werd er al om 07:15 verzameld. Iedereen was blijkbaar vroeg naar bed gegaan, waren op tijd, waardoor de voorbereiding soepel verliep.

Op het vernieuwde kunstgrasveld werd de wedstrijd een leuke. AWC kreeg in de 1e helft de betere kansen en kwamen na een foutje al snel op voorsprong. Verder dan de 1-0 kwam AWC niet omdat Faas een aantal goede en belangrijke reddingen deed.

Het was druk in de Wijchense defensie en zo kwamen we niet verder dan een aantal schoten die naast gingen. Totdat Ole de bal bij Daan kreeg. Daan, die er bijna iedere wedstrijd wel eentje in het net legt, wist wel raad met die bal en schoof de bal in de verre hoek van het Wijchense doel: 1-1.

In de rust werden de kaarten weer geschud en met een schone lei begonnen we aan de 2e helft.

De 2e helft leken we AWC onder controle te kunnen houden. We waren sterk aan de bal en probeerden de opening naar voren te vinden. Toch speelden we AWC in de kaart door opnieuw een fout te maken waardoor de aanvaller uit Wijchen door kon lopen op Faas. Faas, die ons overeind hield, kon niet voorkomen dat we in de 43e minuut opnieuw op achterstand kwamen: 2-1

Noam, die inviel in de 40e minuut, ging op zoek naar de gelijkmaker. "We moeten eens een keer met links schieten", was zijn oordeel in de dug-out. Als niemand het doet dan moest Noam maar even het voorbeeld geven. 10 minuten na zijn invalbeurt kreeg Noam aan de linkerkant van het strafschopgebied, voor zijn linker, en schoot in de verre hoek op de keeper. Net buiten het bereik van de Wijchense doelman vloog de bal in het net.

Daarmee bleef de wedstrijd open. Beide teams wilden een puntje niet meer weggeven en bij het eindsignaal konden we leven met een 2-2 uitslag. De beleving vanuit AWC leest u hier

Volgende week opnieuw een vroege wedstrijd tegen een Wijchense ploeg. Dit keer komt Woezik JO13-3 naar Nijmegen om vanaf 08:45 af te trappen.

Verdere uitslagen:

De Treffers JO13-2 - Beuningse Boys JO13-2 2-4