JO12-2 - Orion JO12-5

16 december

Na een weekend vol afgelastingen en sneeuw vandaag tijd voor een échte Orion derby. Zoals dat hoort werd er natuurlijk op het hoofdveld gespeeld, met onze vaste supporters op de tribune en het scorebord dat de stand bij hield. Onze tegenstander Orion JO12-5 kon bij winst goede zaken doen voor de 3e plek.

Als thuisspelende ploeg mochten we ook nog eens in kleedkamer 1, we hebben hem netjes achtergelaten voor het 1e dat morgen thuis speelt, en speelden we vandaag in ons grijze uittenue.

De wedstrijd golfde in de eerste minuten op en neer. Orion JO12-5 begon gemotiveerder aan de wedsrijd en wilde het ons vandaag lastig maken. Onze voorsprong liet lang op zich wachten maar het scorebord liet toch een 2-0 stand zien. We waren er nog niet. Orion JO12-5 moest, door goed keeperswerk van Guus, de aansluitingstreffer maken uit een strafschop. De 2-1 gaf Orion JO12-5 nog meer vleugels en hadden kansen op de gelijkmaker. Die viel niet waardoor de scheidsrechter na 30 minuten voor de rust floot met een 3-1 ruststand.

Dat het in de 2e helft anders moest was duidelijk. De honger naar doelpunten en de wil om te winnen leek er vandaag niet te zijn.

Na de rust begonnen we iets meer te voetballen. De wedstrijd begon zich meer op de helft van de helft van onze tegenstander af te spelen. Toch wist Orion JO12-5 hier af en toe onderuit te komen maar wisten de 4-1 niet te voorkomen. De wedstrijd nu nog steeds niet gespeeld? Nee nog steeds niet.

Nadat de verdediging moeite had de bal weg te krijgen, maakte Orion JO12-5 hier gebruik van en maakte 4-2.

Uiteindelijk konden we de voorsprong uitbreiden naar 5-2 en later naar 6-2. Toen de scheidsrechter floot voor het eindsignaal waren de 3 punten gewoon binnen.

Het was niet onze beste wedstrijd maar dat kwam mede door Orion JO12-5. Complimenten aan onze clubgenoten die een goede wedstrijd gespeeld hebben vandaag.

Maandagavond om 18:30 dan maar knallen op het Ewijkse kunstgras in de strijd om de 1e plek in de 2e klasse 03. Beide teams hebben na 8 wedstrijden 24 punten weten binnen te halen maar ons doelsaldo is met +15 beter. Alle ingredienten voor een mooie pot voetbal dus met ideale omstandigheden, want laat dat maar aan Ewijk over!