JO12-2 - DVV JO12-2

31 maart 2018

Eindelijk mogen we weer op ons eigen sportpark onze kwaliteiten gaan tonen. DVV JO12-2 uit Duiven is onze gast vanmiddag. DVV heeft na 2 wedstrijden nog 0 punten gehaald en bezet plek 12 op de ranglijst.

Voor DVV is Orion geen onbekende. In het najaarsseizoen hebben zij al gespeeld tegen Orion JO12-3 en JO12-4. Beide duels werden toen door DVV gewonnen. Reden genoeg dus om hier verandering in te gaan brengen.

Nadat de verwarring over wie van de 2 teams nu in andere kleuren ging voetballen was opgelost begonnen wij uiteindelijk in het grijze shirt met wiite broek en oranje sokken aan de wedstrijd. De 1e kans kwam al na een paar seconden toen Tijme ervandoor ging en recht op de keeper schoot.

Zoals zo vaak hadden wij het balbezit en probeerden om via de flanken naar voren gekomen. De opkomende Lasha wist de bal regelmatig voor te krijgen. Opnieuw een voorzet van Lasha die voor de voeten van Tijme kwam en dit keer niet miste: 1-0.

Een bal vanaf de linkerkant ,die door Lasha geweldig de 16 meter werd ingeschoten, kwam voor de voeten van Tijme. Hij ging het duel met de keeper aan en wist de 2-0 binnen te schieten.

DVV dat fysiek sterker was, deed zeker niet onder voor ons. Na een foutje achterin werd het verschil zelfs teruggebracht naar 2-1. Dit gaf onze bezoekers hoop. De spanning en strijd steeg maar het voetbal leek meer op 'hotsenknotsenvoetbal'.

We bleven toch overeind en wisten door enorme werklust en combinaties de ruststand iets comfortabeler te maken: 3-1.

Na rust kwam DVV wat meer in de wedstrijd mede door de wissels die later aankwamen. Wij gingen slordiger spelen. Achterin werden we tot fouten gedwongen waardoor DVV de 3-2 kon maken. De spanning steeg en langzamerhand gingen we meer vooruit voetballen. Vince en Lasha wisten de ruimtes met hun snelheid goed te benutten.

Over de rechterkant werd Vince de diepte in gestuurd. Veel sneller dan zijn tegenstander kon Vince doorlopen richting het doel, kwam 1 op 1 met de keeper en schoot de 4-2 in de touwen.

Senna hield als laatste vrouw de verdediging goed dicht. Van links naar rechts het maakte Senna niet uit. Samen met Guus vormden zij een goed duo achterin. Beide teams wisten niet meer te scoren.

Terwijl wij de 3 punten pakten vanmiddag verloren onze concurrenten dure punten. Volgende week als koploper een nieuwe kans op de 3 punten. Dan ontvangen wij AVW'66 JO12-1 uit Westervoort op sportpark Mariënbosch.

Verdere uitslagen:

DTS'35 Ede JO12-2G - SDC Putten 2-3