JO12-2 - Blauw Geel'55 JO12-1

16 mei 2018

Het einde van het seizoen nadert in een snel tempo. Waar in het begin van het voorjaarsseizoen nog veel afgelastingen waren door de sneeuw zijn er nu nog maar 3 wedstrijden te spelen. Vanavond stond onze laatste thuiswedstrijd op het programma tegen Blauw Geel'55 JO12-1. Blauw Geel'55 had de spits vanuit Ede getrotsseerd voor deze topper die ook de interesse had bij andere teams. Zo ook door koploper AVW'66 dat 15 minuten later zou beginnen iets verderop in Nijmegen Lent tegen hekkensluiter DVOL.

De wedstrijd begon rommelig. Beide teams moesten wennen aan elkaar. Blauw Geel'55 kreeg als eerste het eigen spel onder controle. Ondanks dat we niet altijd de rust aan de bal hadden wisten we veel gevaarlijke kansen te creëren voor het Edesche doel.Door Berdi en Lasha wisten we zelfs op een 2-0 voorsprong te komen.

Blauw Geel'55 bleef aanvallen en zo bleef de wedstrijd nog spannend. De verdediging met Senna, Sven, Abel en Tijme wisten samen met keeper Guus en hulp van o.a. Boaz, Ilja veel doelpunten te voorkomen. Blauw Geel'55 maakte de wedstrijd nog spannend toen het voor rust nog 2x wist te scoren door mooi uitgespeelde kansen.

Het spel bleef op en neer golfen. Beide teams probeerden voor rust nog op een voorsprong te komen. De neutrale toeschouwer kon zien dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en er een spannende pot van wilden maken.

Na rust was het spelbeeld bijna hetzelfde. Blauw Geel'55 domineerde iets meer het spel en wist de voorsprong uit te breiden naar 2-3 en 2-4. Het geloof en vertrouwen leek bij ons wat weg te vloeien. Toch bleven we op zoek naar de aansluitingstreffer. Via de vleugels wisten we de bal op de helft van Blauw Geel'55 te krijgen. De verdediging van Blauw Geel'55 was alert en wisten de bal regelmatig te veroveren of tot een hoekschop te verwerken.

De aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk wel. De 3-4 werd ongeveer 10 minuten voor tijd gemaakt. Dit bracht de spanning en het geloof enigszins terug. Helaas wisten we de gelijkmaker te maken en floot de scheidsrechter na 60 minuten af.

Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke pot waarin de uitslag vast hoger had mogen uitvallen.

Aankomende zaterdag hebben wij een vrij weekend en kunnen we ons gaan voorbereiden op onze laatste wedstrijden in Apeldoorn en Ewijk.

Zaterdag 26 mei wacht eerst Ewijk JO12-1. Een wedstrijd die door het najaarsseizoen lijkt uit te groeien tot een ware mini klassieker. Wij hebben er in ieder geval nu al zin in!

Verdere uitslagen:

Dinsdag 15 mei