DTS'35 Ede JO12-2 - JO12-2

28 april 2018

Na de 4-1 overwinning van vorige week op SDC Putten JO12-1 stond vandaag de kraker op het programma.  De dag na Koningdsdag stonden de spelers, en ouders, om 07:00 uur klaar op de parkeerplaats van Scouting Brakkenstein. Klaar voor de uitwedstrijd tegen DTS'35 Ede JO12-2 in Ede.

DTS'35 Ede staat samen met buurman Blauw Geel'55 JO12-1 en met ons op plek 2. Alleen SDC Putten wisten ze niet te verslaan. Zelfs Blauw Geel'55 werd met 2-1 verslagen. Een tegenstander waar niet zomaar even van gewonnen zou worden.

Toen de supporters van DTS'35 Ede zich op het veld, tussen de dug-outs, hadden opgesteld en onze trainer er ook klaar voor was konden we eindelijk beginnen.

Beide teams begonnen fel en met veel energie aan de wedstrijd. Het spel golfde lekker op en neer. Via korte combinaties wisten we ons richting het DTS'35 Ede doel te spelen. Helaas wisten we de kansen niet te verzilveren tot doelpunten. DTS'35 Ede dat via counters gevaarlijk werd wist eveneens niet tot scoren te komen.

Dat DTS'35 Ede niet wist te scoren kwam door de goede samenwerking van Tim, Senna, Sven, Mathijs en Abel. Die wisten om beurten de verdediging dicht te houden. Ook Guus hield ons met geweldige reddingen op de been. Vol risico ging hij op de bal af. Zelfs toen de bal aan de rand van het strafschopgebied kwam, pakte hij de bal op. Geen handsbal zo oordeelde de scheidsrechter en dus werd er doorgespeeld.

Ook het middenveld met Berdi, Thijmen, Timo, Lasha en Tijme wisten de tegenstanders goed van de bal af te houden. Ook zorgden ze voor een snelle omschakeling die regelmatig in scherpe steekpasses te zien waren. Ischa en Vince hielden in de aanval de druk op DTS'35 Ede en dwongen hen tot de lange bal.

0-0 bleef het tot de rust. Na rust werd DTS'35 Ede gevaarlijker. Vooral door de hoekschoppen wist DTS'35 Ede ons doel onder vuur te nemen. Veel balverlies van onze kant. Vooral door fouten bij de ingooi werd DTS'35 Ede in het zadel geholpen door ons.

Vince en Lasha kregen enkele goede kansen die werden gekeerd door de verdediging. Sven kopte vanuit een hoekschop naast het doel, terwijl Berdi een grote kans kreeg door de bal vanaf 14 meter richting de lange hoek te schieten. Helaas vloog de bal langs de verkeerde kant van de paal.

De stand na 60 minuten was dezelfde als aan het begin van de wedstrijd: 0-0.  Best gek eigenlijk voor ons. Wij zijn met 34 doelpunten de meest scorende ploeg in de competitie. Het wordt al logischer als je weet dat DTS'35 Ede pas 10 doelpunten heeft tegen gekregen.

Na een welverdiende vakantieweek beginnen we weer op 12 mei met een competitiewedstrijd. Dan wacht een uitwedstrijd tegen nummer 11: SC Westervoort JO12-1.

Verdere uitslagen:

AVW'66 JO12-1 - SC Westervoort JO12-1  9-0