Info voor ouders

Doelstelling

SV Orion wil alle jeugdleden met plezier laten voetballen. We proberen de aanwezige voetbaltalenten van de jongens en meiden te ontwikkelen tot een zo hoog mogelijk niveau. Dat doen we via trainingen, wedstrijden en toernooien. Daarnaast zijn er veel activiteiten, die meer zijdelings met voetbal te maken hebben.

Jeugdcommissie

De eerste verantwoordelijkheid voor een goede gang van zaken binnen de jeugdafdeling ligt bij de Jeugdcommissie. De Jeugdcommissie onderhoudt contacten en zorgt voor de communicatie met en tussen de trainers, jeugdleid(st)ers en de ouders/verzorgers van bestaande en nieuwe leden. De Jeugdcommissie werkt samen met de Technische commissie, die verantwoordelijk is voor het samenstellen van selectieteams en ontwikkelen van selectiespelers.

Jeugdlid worden?

Hier vind je meer informatie over het lidmaatschap bij SV Orion. Voor meer informatie of een keertje op proef meedraaien stuur je een mailtje naar de betreffende coördinator in de Jeugdcommissie.

Nadat je aanmelding is ontvangen bekijkt de Jeugdcommissie of je lid kan worden en in welk team of trainingsgroep je geplaatst kan worden. Bij jeugdledend tot circa 8 jaar kun je ook eerst geplaatst worden in een interne competitie op zondag in een Champions Leaque opzet. Wil je direct in een selectieteam komen voetballen, klik dan hier voor meer informatie.

Inzetten voor Orion

SV Orion is een vereniging die, zoals zoveel  verenigingen, alleen 'draait' dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Sommige ouders of verzorgers worden trainer, leider, of vlaggen bij de wedstrijden, anderen maken zich verdienstelijk in commissies of tijdelijke werkgroepen. Binnen de vereniging Orion is altijd wat te doen dat bij je past. Laat het de Jeugdcommissie weten als je je ergens voor wil inzetten!

Leden van de Jeugdcommissie – zelf ook vrijwilliger - hebben altijd even een gesprek met nieuwe vrijwilligers. Zij vragen naar hun (voetbal)verleden en hun motivatie. In uitzonderlijke gevallen wordt ook contact met andere verenigingen opgenomen. 

Indeling naar leeftijd

Jeugdspelers zijn die spelers, die jonger zijn dan 19 jaar. Zij worden onderverdeeld in pupillen (4 tot 12 jaar) en junioren (13 tot 18 jaar). Beide groepen zijn weer onderverdeeld in drie leeftijdscategorieën, namelijk:

O19-junioren : 17 en 18 jaar
O17-junioren : 15 en 16 jaar
O15-junioren : 13 en 14 jaar
O13-pupillen : 11 en 12 jaar
O11-pupillen : 9 en 10 jaar
O9-pupillen : 6, 7 en 8 jaar
Mini-pupillen: 4, 5 jaar

Een speler gaat in principe naar een oudere leeftijdsgroep, als voor 1 januari de leeftijd van de oudere categorie wordt bereikt.

Wedstrijd tenue

Wedstrijden worden altijd gespeeld in het officiele Orion tenue; oranje Orion shirt, een witte broek en oranje kousen. Bij uitwedstrijden kan hiervan worden afgeweken als er een meer afwijkende tenue gedragen moet worden.  

Tijdens de training is elke vorm van sportkleding toegestaan, tenzij daar andere afspraken over zijn gemaakt binnen het team.

Vanaf de O13 (D) heeft ieder team een eigen kledingtas met daarin de wedstrijdtenues. Spelers vanaf O13 (D) hoeven dus geen eigen wedstrijdkleding aan te schaffen. Behalve keepershandschoenen voor de keepers. Omdat de wedstrijdtenues een aantal seizoenen door verschillende spelers worden gebruikt en ieder team graag verzorgd op het veld staat, moet kleding van Orion altijd samen worden gewassen. Dit om kleurverschillen te voorkomen. In overleg met de leider worden er afspraken over de was gemaakt. 

Training

Elk team heeft tenminste 1 uur training per week. Selectieteams en teams die dat willen trainen twee maal per week. De woensdagmiddag is volgens traditie gereserveerd voor onze O11 (E)- en O9 (F) pupillen. Dit zijn er zoveel dat een aantal teams ook uitwijken naar andere tijdstippen.
Spelers worden een uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de training verwacht.

Een gouden regel van Orion is ... trainingen gaan altijd door! Alleen als door (weer)omstandigheden velden echt niet beschikbaar zijn kan een training worden afgelast. Communicatie hierover gaat via onze website en via leid(st)ers en train(st)ers.

Aankondiging wedstrijden

Algemene informatie over de wedstrijden (wedstrijddag, uit of thuis, aanvang) is te vinden op de website bij de teampagina en/of via voetbal.nl. Specifieke informatie bij thuiswedstrijden zoals veld en kleedkamer is op de wedstrijddag verkrijgbaar bij de wedstrijdtafel. Leiders/trainers informeren de spelers en/of ouders & verzorgers over verzameltijden voor (uit)wedstrijden.
De meeste teams gebruiken een whatsappgroep om de actuele informatie over wedstrijden en trainingen te verspreiden. Is een speler verhinderd een wedstrijd te spelen, dan moet hij of zij dit tijdig aan de leid(st)er rn/of trainer laten weten.

Tijdsduur competitie wedstrijden

O9-pupillen: 2 x 20 minuten
O11-pupillen: 2 x 25 minuten
O13-pupillen: 2 x 30 minuten
O15-junioren: 2 x 35 minuten
O17-junioren: 2 x 40 minuten
O19-junioren: 2 x 45 minuten

Afgelasting wedstrijden

Indien wedstrijden zijn afgelast is dit ook rond 8.00 uur ’s ochtends op de wedstrijddag via de website te lezen. Indien u er niet zeker van bent of een jeugdwedstrijd doorgaat, kunt u contact opnemen met het clubhuis op 024-3606102, waar op de wedstrijddag vanaf 7.45 uur altijd iemand van de wedstrijdleiding aanwezig is. 

Het vervoer

Bij uitwedstrijden zijn de leiders/trainers verantwoordelijk voor het op tijd aanwezig zijn op het veld van de tegenstander. Het vertrek vindt altijd gezamenlijk plaats vanaf Orion of de Rozenhof. Er wordt zoveel als mogelijk gezamenlijk gereden. Voor het vervoer van de spelers wordt door de leider een beroep gedaan op de ouders. In het algemeen betekent dat een ieder drie of vier keer per seizoen moet rijden. 

Activiteiten

Elk jaar organiseert SV Orion diverse toernooien, terwijl ook deelgenomen kan worden aan andere verenigingstoernooien. Daarnaast worden allerlei andere activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld spelletjesdagen, familiedag, sponsorlopen, carnavalsmiddag, sinterklaastoernooi, kerstbingo met als jaarlijkse hoogtepunt de kampen voor E en F pupillen.

Contributie

Klik hier voor meer informatie.