Wedstrijdverslagen

Orion 7 - Woezik 7 (3 - 2)

Een moeizame overwinning van Orion 7 op Woezik 7. In de slotfase van de wedstrijd wist Orion ternauwernood de winst naar zich toe te trekken.

Orion begon nog furieus. Met aanvallend spel en fraai combinatievoetbal werd de ene na de andere kans gecreëerd, maar zoals gebruikelijk grossierden de heren van Orion 7 in het missen van kansen. Nadat inmiddels tientallen aanvallen in schoonheid waren gestand, was het halverwege de eerste helft wel raak. Een fraaie combinatie tussen de Deventenaren Koen Fens en Wouter Vos werd door “Samba” Sam de Haas tot een doelpunt gepromoveerd. Na een mooie individuele actie zette De Haas later in de eerste helft ook de 2 – 0  op het scorebord.

Waar in de eerste helft nog geen vuiltje aan de lucht was voor Orion 7, stond haar defensie de tweede helft zwaar onder druk. Het kraakte en het beefde en met kunst- en vliegwerk werden tegentreffers lange tijd ternauwernood voorkomen. Toch moest de Orion na verloop van tijd capituleren: een afstandsschot werd feilloos in de kruising geplaatst en liet doelman Cas “nooit de nul” Menger kansloos. Tot overmaat van ramp maakten de Wijchenaren niet veel later ook nog de gelijkmaker. In de slotfase gaf de individuele klasse van Orion de doorslag: topschutter Koen Fens liep alles en iedereen van Woezik voorbij, gaf de bal strak voor en Lars van Ginkel schoot bij de tweede paal de bevrijdende 3 – 2 in de touwen.

 

DVE-Trajanus 3 – Orion 7 (uitslag 3-1; rode kaarten 1-1)

Twee rode kaarten, snoeiharde tackles en een hoop verwensingen. Het was een gezellig voetbalmiddag in het altijd gezellige Dukenburg op bezoek bij DVE-Trajanus 3.

Dat het een lastige middag zou worden voor Orion 7, werd al snel duidelijk. DVE-Trajanus bleek over een paar goede spelers te bezitten en was met name met lange ballen erg gevaarlijk voor het doel van Orion. Met kunst- en vliegwerk zorgden de verdedigers en sluitpost Cas Menger ervoor dat Orion zonder tegendoelpunten aan de thee ging. In aanvallend opzicht konden spitsen Koen Fens en Axel Wolsink weinig uitrichten tegen de twee grote sterke houthakkers bij DVE achterin.

In de tweede helft kwam de wedstrijd pas echt tot ontbranding. Traditiegetrouw opende Orion met een eigen doelpunt de score, ditmaal door aanvoerder Daan Bakker. Bakker compenseerde zijn eigen goal echter al snel door ook aan de andere kant de bal in de kruising te jagen, maar uiteindelijk was het de thuisploeg dat aan het langste eind trok en met de 2 – 1 en 3 – 1 in de touwen schoot.

Na de derde tegentreffer moest Orion tot overmaat van ramp ook nog eens zonder doelman Cas Menger verder, die na een vermeende overtreding enigszins opgefokt reageerde en door de dienstdoende arbiter resoluut de rode kaart werd getoond vanwege een slaande beweging.

De sfeer op sportpark Staddijk Zuid werd er niet gezelliger op. Gudo Borgerink, vandaag in de functie van assistent-scheidsrechter, kreeg zodra hij de vlag in de lucht stak tal van verwensingen naar zijn hoofd geslingerd die niet geschikt zijn voor publicatie. Ook de meeste spelers van Orion werden niet gespaard van scheldkanonnades, waarbij hun geaardheid vaak ter discussie werd gesteld. Maar “negatieve feedback is ook feedback. Dat leren wij op het hbo”, aldus middenvelder Casper Hijmans eerder deze week.

Ondertussen deed Aan-Age Dijkstra deed nog een goede poging voor de zaag van de dag, maar werd moeiteloos overtroffen door de houthakker van Trajanus achterin. Met een vliegende tackle met twee gestrekte benen door de lucht werd Bas van Schriek getorpedeerd, waarna de scheidsrechter wederom de rode kaart tevoorschijn toverde. Bas bedankte god op zijn blote knieën dat hij nog kan lopen.

Met tien man creëerde Orion echter nog wel een paar goede kansen op de aansluitingstreffer, maar met name topscorer Koen Fens had het vizier niet op scherp staan. Het mocht niet baten. Na de sensationele 17 – 1 overwinning van vorige week, ging Orion 7 nu onderuit bij DVE-Trajanus 3 en daarmee bleek maar weer eens dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Om af te sluiten willen we u de volgende twee mooie uitspraken niet onthouden:

 

“Daar kun je ook niks aan doen, maar het was gewoon lomp.”

-        de middenvelder van DVE na een ietwat stevige tackle van Bas

 

“Vuile Flikker!”. Na commentaar van de scheidsrechter vol onbegrip: “Maar mag ik dan niks meer zeggen?”

-        dezelfde middenvelder van DVE nadat een inworp niet aan DVE werd toegekend

 

Orion 7 - Quick 1888 3

Kelderklassiaanse taferelen bij Orion 7 tegen Quick 1888 3. Een verdediging zo lek als een mandje, voetballen in spijkerbroek en een ongekende monsterscore.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het nog spannend of genoeg spelers beschikbaar waren om te spelen én te vlaggen. Bij Orion waren er twaalf komen opdraven en bij Quick precies elf, in totaal net één wissel te weinig om te vlaggen. Gelukkig was er een geblesseerde speler van Quick meegekomen naar sportpark Mariënbosch om als grensrechter te fungeren.

Quick liet meteen vanaf de aftrap zien met offensieve intenties naar Orion te zijn afgereisd: de defensie van de thuisploeg werd meteen fel onder druk gezet en doelman Cas Menger moest al vroeg een paar keer in actie komen.

Waar Quick aanvallend aardig uit de voeten kon, kon het dat verdedigend totaal niet. Deze was zo lek als een mandje en Orion sneed er dan ook doorheen als een warm mes door de boter en was daarbij dodelijk effectief. Bij rust stond het maar liefst 8 – 0 in het voordeel van de thuisploeg en opvallend was dat vrijwel alle doelpunten op dezelfde wijze vielen. Aan de linkerkant werd een aanvaller van Orion de diepte ingestuurd, welke in alle vrijheid de bal voor de goal kon trekken waarna genoeg spelers vrij stonden om eenvoudig binnen te tikken.

Na rust bleek dat Quick weinig had geleerd van de gemaakte fouten, want Orion bleef er lustig op los scoren. De grote man bij Orion was spits Koen Fens, die maar liefst acht keer scoorde. De goalgetter moest afgelopen woensdag nog de training laten schieten omdat hij door het Chinees de hele avond kotsend boven een emmer hing, maar hij leek nu volledig hersteld. Ook Lars van Ginkel (2x), Axel Wolsink (2x), Tim Mares (2x), Casper Hijmans, Aan-Age Dijkstra en Bas van Schriek troffen doel. De oplettende lezer heeft inderdaad opgemerkt dat Orion daarmee maar liefst zeventien doelpunten heeft gescoord. Ook Quick maakte met een schitterende vrije trap een eretreffer.

Dat de mannen van Quick het op een gegeven moment niet meer zo serieus namen, werd geïllustreerd door de wedstrijdkledij van een van de spelers (zie foto). Wel was deze supervedette nog dichtbij een treffer, maar zijn vrije trap spatte op de lat uiteen.

Met de 17-1 overwinning heeft Orion 7 al vroeg in het seizoen aan haar doelsaldo gewerkt. Voor de statistici interessant om te weten dat Orion 7 al haar thuiswedstrijden tot nu toe heeft gewonnen, maar gemiddeld 11 doelpunten voor en 1 tegen. Dat zijn uitstekende statistieken. De derde helft was wederom erg gezellig. 

 

RKSV Brakkenstein 7 - Orion 7 (beker)

Toen bekend werd dat FC Kunde 3 van Juliana 2 had gewonnen, moest de wedstrijd tussen RKSV Brakkenstein 7 en SV Orion 7 nog beginnen. Voor de twee laatstgenoemde ploegen betekende dit dat de winnaar van het duel door zou gaan naar de knock-outfase van de beker.

Dat het een klassieke kelderklassewedstrijd was, werd al meteen duidelijk toen de scheidsrechter niet kwam opdagen en besloten werd dat twee spelers van Brakkenstein beide een helft zouden fluiten. In de eerste helft gebeurde er bar weinig, afgezien van een een-op-een kans van Bas van Schriek die sterk gepareerd werd door de doelman. Ondertussen ploegde Bob Versteegen met een sliding het veld van Brakkenstein om.

Het ware spektakel vond plaats na rust. Orion speelde fraai en aanvallend combinatievoetbal en creëerde daarmee vele kansen. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste goal viel: een mooie combinatie werd door Tim Mares tot een doelpunt gepromoveerd. Echter kampten de mannen van Orion 7 met dezelfde kwaal als vorige week tegen Juliana: verzuimen zelf te scoren en door de counters van de tegenstander afgetroefd worden. Koen Fens had last van het Ricky-van-den-Berghsyndroom en schoot twee vrije trappen tegen de lat (zie https://youtu.be/r88024A-Ebo) en Samba Sam de Haas schoot een goede voorzet voor een vrijwel leeg doel naast. Brakkenstein scoorde wel tweemaal en kwam daarmee op voorsprong. Tim Mares maakte met zijn derde bekerdoelpunt nog wel de 2 – 2, maar al snel kwamen de bekerdroom van Orion 7 ten einde toen Brakkenstein opnieuw twee keer scoorde.

Het bekeravontuur kwam hiermee ten einde en biedt de nodige aanknopingspunten voor verbetering. De derde helft was wederom erg gezellig.

 

Juliana 2  - Orion 7 (beker)

Orion 7 heeft in de tweede wedstrijd al de meest onnodige nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Juliana 2 in Malden ging het met 6 – 2 onderuit.

Aanvankelijk begon Orion de eerste helft nog sterk. Met aanvallend voetbal werd Juliana flink onder druk gezet en al snel kwam de ploeg uit Nijmegen op voorsprong. Een slordige pass van een Juliana-verdediger werd door linkshalf Aan-Age Dijkstra onderschept, waarna Koen Fens, ditmaal zonder Gareth Bale-achtig knotje, een-op-een met de doelman de bal genadeloos in de touwen schoot.

Na de 0-1 verzuimde Orion de voorsprong uit de breiden. Tim Mares, Bas van Schriek en Wouter Vos deden alle drie een goede poging om de grootste-misser-van-het-seizoentrofee in de wacht te slepen. Mares zag zijn penalty gekeerd worden door de doelman, Van Schriek presteerde het een scherpe voorzet vanaf een halve meter afstand over het doel te schieten en Vos trof oog in oog met de doelman de paal. Juliana creëerde weliswaar minder kansen, maar was een stuk efficiënter en schoot de halve kans die het creëerde wel binnen.

Na de rust werd al snel duidelijk waarom er een voortdurend telefonerende Chinees langs de lijn stond, toen rechtervleugelverdediger Jesper Slaats een foute terugspeelbal feilloos door de benen van sluitpost Cas Menger in het eigen doel schoot. Vlak nadat de wedstijd tien minuten had stilgelegen omdat de bal in de sloot was geschoten, bracht Koen Fens met een afstandsschot na een afgeslagen hoekschop de stand op 2 – 2. Echter kwam Juliana al snel weer op voorsprong, toen wederom Slaats zijn eigen doelman passeerde, ditmaal toen hij een gevaarlijke bal in het eigen strafschopgebied wilde wegwerken maar de bal dusdanig verkeerd raakte dat deze met een keurige boog over Cas Menger het doel in vloog. De telefonerende Chinees verliet tevreden Sportpark de Broeklanden.

Daarna ging het volledig mis bij de mannen van Orion. Aanvallend kwam het er niet meer aan te pas en het regende tegendoelpunten. Eindstand: 6 – 2. De derde helft was wel erg gezellig.