Belangrijke winst op TVC'28

Door Harrie van Ooijen 19 maart 2017

Orion behaalde een zeer verdiende 2-1 overwinning op het Tubbergse TVC. Met de rust had Orion met 2  of 3-0 voor moeten staan maar de opgelegde kansen waren niet besteed aan de Orion-aanvallers. Vooral Jeroen Bardoel speelde een ongelukkige wedstrijd.

Het was in de 36e minuut dat TVC als bij donderslag op 0-1 kwam. De bal werd in het strafschopgebied op de hand van verdediger Luuk Akkers geschoten waarna scheidsrechter Tanja een strafschop toekende. De meningen over die beslissing liepen uiteen. De strafschop werd benut.

De gehele tweede helft had Orion een sterk overwicht maar aanvankelijk leidde dat niet tot resultaat. Veel kansen werden niet verzilverd. Het was een mirakel dat Orion op 0 bleef staan. Pas in de 70e minuut was het voor het eerst raak toen linkerspits Noud Jilesen een hoge voorzet mooi achter de Tubbergse doelman kopte. Dat was loon naar hard werken: zoals alle andere Orionners werkte Noud zich een slag in de rondte en kreeg hij eindelijk loon naar werken. In de 88e minuut deelde Noud de genadeklap uit: na een slim genomen vrije trap van Carlo Schoorl schoot hij de bal onhoudbaar achter de TVC-keeper. De drie belangrijke punten waren daarmee in de tas. Samenvattend: veel kansen gecreëerd en gemist maar blijven vertrouwen op en hard werken voor een goed resultaat. Dat is een compliment waard. Volgende week naar Nijverdal; het altijd lastige de Zweef wacht ons daar op. Zorg dat je een plaats in de bus verovert!