PSV FUNdament Nijmegen

Met ingang van het seizoen 2016-2017 is er een convenant gesloten tussen SV Orion en PSV Eindhoven. SV Orion’s sportpark Mariënbosch zal de locatie worden voor PSV FUNdament in de regio Nijmegen. PSV Fundament is een vooropleiding tot profvoetballer van PSV.

Op maandag en donderdag zullen de PSV FUNdament teams trainen (17:00-18:30) en op woensdag spelen zij oefenwedstrijden/twingames (16:30-18:00). De competitiewedstrijden van de PSV FUNdament teams zijn op zaterdag en spelen zij op sportpark de Herdgang te Eindhoven.

Wat is FUNdament?

FUNdament is een vooropleiding tot profvoetballer voor jonge voetballers van acht tot en met twaalf jaar, waarbij alle spelers training krijgen van opgeleide PSV-trainers met sterke pedagogische achtergrond. Het doel van FUNdament is dat iedere speler zijn eigen plafond op zowel voetbaltechnisch als persoonlijk vlak bereikt; een brede ontwikkling staat bij FUNdament centraal.

Deze doelstelling wordt ondersteund door drie peilers:

1. Plezier staat voorop: alle FUNdament-spelers voetballen met plezier;
  2. Ontwikkeling staat centraal: elk kind krijgt de tijd op zich zowel op voetbaltechnisch als persoonlijk vlak te ontwikkelen. Het maken van veel trainingsuren is daarvoor een vereiste. Dat is de reden dat iedere speler vier jaar lang verzekerd is van zijn plaats in FUNdament;
  3. Veiligheid is een must: iedereen moet zich veilig voelen bij FUNdament. Er is geen druk om te preseteren. Het draait niet om winnen, het draait om ontwikkelen. Fouten maken mag!

De spelers van FUNdament worden gescout door PSV. De scouts letten op een aantal kenmerken, zoals motivatie, spelinzicht, snelheid en coordinatie. Daarnaast kijken zij hoe snel een kind leert, of hij over doozettingsvermogen beschikt en of hij een teamspeler is. Een andere belangrijke eigenschap van een FUNdament-voetballer is zelfvertrouwen. Voetbal met plezier, daar draait het om.

Na vier jaar ontwikkelen wordt besloten of een speler in aanmerking komt voor het vervolgtraject: een plaats in de jeugdopleiding van PSV. Of het kind na vier jaar wel of niet wordt gevraagd voor de jeugdopleiding van PSV, hij is na deze periode een prachtige levenservaring rijker.

Convenant SV Orion met PSV FUNdament

SV Orion heeft een convenant gesloten met PSV en gaat daarmee een premium partnership aan met PSV. Per ingang van seizoen 2016-2017 is SV Orion de locatie voor PSV FUNdament Nijmegen. De visie en opleidingsgedachte van PSV FUNdament en SV Orion hebben zeer veel raakvlakken (een uitstekende voetbalopleiding in een pedagogisch goed klimaat) en beide clubs zullen inhoudelijk met elkaar gaan samenwerken. PSV zal daarnaast een aantal clinics organiseren voor de trainers van SV Orion. Deze trainers kunnen in overleg meekijken bij trainingen en wedstrijden van PSV FUNdament. Tevens zullen selectieteams van SV Orion ingeschoven worden in de twingames oefenwedstrijden (3-luik) en zijn er afspraken gemaakt over inleen van SV Orion spelers bij PSV FUNdamentteams en activiteiten.

Onze voorzitter Tijs Tummers heeft op N1 uitleg gegeven over de samenwerking met PSV FUNdament: