Zutphen thuis

Eerste vijf minuten is er licht overwicht voor Orion. Je ziet dat Zutphen uit is op lange diepe ballen die ze achter onze backspelers willen deponeren. Voor beide teams is het hard werken geblazen. Veel slordige eindpasses. In de 18e minuut komt die gevreesde lange bal waardoor Zutphen op voorsprong komt. Maar: ......in de 22ste minuut komt Floris er weer in sinds zijn absentie vanaf oktober 2016....in de 23 ste minuut scoort Floris de gelijkmaker!! 1-1. Wat een comeback!
Na rust scoort een zeer allerte Kamil uit een corner de 2-1. Even daarna: Vrije trap Zutphen. De bal komt van ver en is lang onderweg. Toch kan een speler van Zutphen nog aan de bal komen en al struikelend schiet hij net naast. We staan onder druk. Vrije trap Zutphen. Met weinig kracht en onnauwkeurig ingeschoten. Met souplesse pakt Jesse t rolletje eenvoudig op. Ons spel blijft aan de  rommelige kant. Benieuwd of we de voorsprong kunnen behouden.
Twee vrije trappen Orion op rand zestien leveren niets op. Even later schiet Jurri van grote afstand op de goal omdat hij goed had gezien dat de keeper te ver voor zijn doel stond. Hij lepelt de bal net naast. We winnen deze wedstrijd en staan nu op de zevende plaats én veilig. Nog een wedstrijd te gaan om des keizers baard.....het is de tweede keer in het bestaan van Orion dat de D-1 consolideert in de hoofdklasse! De plaats alwaar we nu staan is tevens de hoogste notering.